Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Комп'ютерній миші "стукнуло" сорок

09 декабря 2008
9 грудня 1968 року американський винахідник Дуглас Енгельбарт уперше продемонстрував світу новий спосіб роботи з комп'ютером, передає Бі-Бі-Сі. Перша комп'ютерна миша, яку Енгельбарт продемонстрував на комп'ютерній конференції у Сан-Франциско в 1968 році, була дерев'яним корпусом з червоною кнопкою. При цьому для пересування курсору використовувалася не куля, як в сучасних пристроях, а два коліщатка.

Багато технологій, представлених на тій конференції, стали праобразами комплектації і програмного забезпечення сучасних комп'ютерів.

На святкування ювілею комп'ютерної миші в Каліфорнії зберуться багато дослідників, які 40 років тому стояли за її створенням.

Першу комп'ютерну мишу за замовленням Енгельбарта сконструював його колега, інженер Білл Інгліш. За допомогою нового пристрою в 1968 році Енгельбарт показував здивованим глядачам, як тепер можна копіювати і зберігати текстові файли.

Інгліш розповідає, що в процесі роботи над "електронною указкою" він експериментував з різними пристроями, зокрема світловою ручкою і джойстиками. Проте у всіх випробуваннях мишка виявлялася попереду.

"Мишкою дуже просто користуватися. Її легко тримати - набагато простіше, ніж ручку, і вона відображає на екрані все, що вам потрібне, з високою точністю", - цитує слова Інгліша лондонська Times.

Своє ім'я комп'ютерна миша отримала завдяки дроту, який спускався від дерев'яного блоку і нагадував команді Енгельбарта хвіст справжньої миші. У 1970-і роки Інгліш перейшов на роботу в компанію Xerox, де він допомагав у розробці миші з кульовим приводом. У 1981 році Xerox вперше почала серійне виробництво комп'ютерної миші.

Проте визнання серед комп'ютерних користувачів мишка почала завойовувати тільки в 1984 році, коли компанія Apple купила патент на виробництво цього пристрою для своїх комп'ютерів Macintosh. Справжня ж слава до комп'ютерної миші прийшла, коли Microsoft вибрав її для своєї операційної системи Windows.

Багато експертів говорять, що комп'ютерну мишу, яка досягла сорокаріччя, незабаром з пошаною проводжатимуть на пенсію. На зміну їй приходять нові технології - сенсорні екрани і планшети, віртуальні клавіатури, розробляють навіть шляхи управління комп'ютером силою розуму.

Комп'ютерні фахівці, виступаючі в захист миші, говорять, що списувати її з рахунків ще рано. Сучасні оптичні і лазерні миші, зокрема, їх бездротові варіанти, ще послужать комп'ютерним користувачам, вважають експерти.

Источник: www.newsru.ua

2543

blog comments powered by Disqus

Гаджеты


Последние Популярные Коментируют

Темы форума