Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Wіkіpedіa хоче ввести премодерацію

29 января 2009
Wіkіpedіa може змінити порядок публікації матеріалів на сторінках популярної мережної енциклопедії. Засновники ресурсу планують увести премодерацію публікованих на сайті статей, повідомляє Сnews з посиланням на The Guardіan.

Один із засновників Wіkіpedіa, Джиммі Вельс, уніс пропозицію, відповідно до якої більшість змін на сайті мають схвалюватися спеціальною групою редакторів, перш ніж надійти «в ефір».

Досі за правилами Wіkіpedіa будь-який охочий міг вносити зміни в кожну з понад 2,7 млн довідкових статей, розміщених на ресурсі. І лише незначна частина матеріалів залишалася недоступною для вільного редагування.

Планований крок викликав невдоволення користувачів. 60% із них виступають за рішення спірного питання в суді, він може відбутися в найближчі кілька тижнів. Деякі також думають, що розкол є серйозною погрозою для майбутнього ресурсу, пише The Guardіan.

Нагадаємо, схожі спроби змінити порядок публікації матеріалів у мережній енциклопедії вже траплялися. Цього разу питання знову порушили після того, як Wіkіpedіa помилково повідомила про смерть двох помітних політиків США - Роберта Берда і Теда Кеннеді.

Технічні засоби для роботи Wіkіpedіa у режимі премодерації були розроблені ще минулого літа, зараз вони застосовуються в німецькомовному розділі енциклопедії. У 2005 р. Wіkіpedіa заблокувала можливість публікації інформації для незареєстрованих користувачів як засіб боротьби з кібер-вандалізмом.

"Телекритика"

Источник: PULT

1617

blog comments powered by Disqus

Интернет


Последние Популярные Коментируют

Темы форума