Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Заява Кореспондент.net і "Української правди" щодо запитань Інтернет-користувачів президенту

26 декабря 2008
У вівторок, 23 грудня, на підсумковій прес-конференції президента України Віктора Ющенка було заявлено, що запитання від аудиторії Інтернет-користувачів, яке набрало найбільшу кількість голосів, "відображає інтереси російських інтернет-користувачів".

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

Нагадаємо, що найрейтинговіше запитання, яке набрало понад 100 тисяч голосів інтернет-користувачів на трьох ресурсах, було таке: "Шановний пане Презеденте, скажіть будь-ласка, скільки нам (простим людям) потрібно Вам заплатити, щоб Ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?".

Віктор Ющенко, відповідаючи на найпопулярніше запитання від інтернет-користувачів, назвав його провокаційним і сказав, що "дві третини авторів цього питання знаходяться не в Україні і не представляють український народ".

Пізніше, перед тим як наступила черга ставити наступне запитання від інтернет-аудиторії, Ірина Ваннікова сказала таке: "Нам точно відомо, що перше питання відображає інтереси російських Інтернет-користувачів, тому ми сподіваємося, що друге питання від Інтернету, яке задасть Юлія Макгафі від сайту кореспондент, точно відображає інтереси українських Інтернет-користувачів".

Вже після прес-конференції керівник прес-служби президента Лариса Мудрак заявила, що секретаріат замовив "експертизу у відповідних державних органах". За даними "Української правди", мова йде про ДСТЗІ - Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації .

У зв'язку з цим заявляємо про наступне.

Інформація, оприлюднена прес-секретарем президента, не відповідає дійсності. Тобто Ірина Ванникова фактично збрехала в прямому ефірі, поставивши під сумнів громадянську позицію тисяч українських інтернет-користувачів.

За даними наших фахівців, а також за даними відкритої статистики, серед тих, хто голосував або ставив питання президентові, щонайменше 82% українців. Ми готові надати всю наявну в нас інформацію про голосування незалежній комісії, якщо секретаріат президента наполягатиме на своїй версії. Разом з тим вважаємо неможливим участь у такій комісії представників силових органів або СБУ, оскільки айпі-адреси належать до приватної інформації і не підлягають розголошенню.

Як вже згадувалося, Лариса Мудрак заявила, що якась державна структура провела експертизу даних голосування.

Однак, за даними спеціалістів, зробити це без доступу до наших серверів неможливо. Одержати таку інформацію можна було або з відома провайдера (чого не було), або за рішенням суду, або в нелегальний спосіб, тобто банально зламати сервер.

Ми не давали своєї згоди на аналіз інформації з голосування на наших сайтах, а тому можливий збір таких даних є прямим порушенням закону, свободи слова і права на свободу висловлювання.

Ми вимагаємо від секретаріату президента роз'яснення інформації, озвученої на прес-конференції у прямому ефірі.

Відсутність відповіді ми вважатимемо порушенням принципів свободи слова. На жаль, в Україні стало правилом залишати без відповіді оприлюднення журналістами суспільно-важливої інформації.

Збір запитань інтернет-аудиторії для Віктора Ющенка здійснювався протягом двох тижнів, з 9 грудня. Спочатку планувалося, що Президент відповість на питання інтернет-користувачів під час своєї інтернет-конференції 16 грудня.

Однак 12 грудня прес-служба Президента заявила, що інтернет-конференція не відбудеться через проведення в цей день екстреної наради під головуванням Віктора Ющенка з приводу відключення теплопостачання і значної заборгованості по виплатам зарплат. Планувалося, що Президент відповість на питання інтернет-користувачів під час своєї щорічної підсумкової прес-конференції.

За два тижні сайти Кореспондент, та Українська правда зібрали понад 15 тисяч запитань, за які проголосували більше 1,8 мільйони читачів. На прес-конференції у вівторок президент відповів на 3 питання Інтернет-аудиторії.

"Украинская правда"

Источник: Четверта влада

2058

blog comments powered by Disqus

Интернет


Последние Популярные Коментируют

Темы форума