Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Луценка просять "неупереджено" поставитись до Infostore

13 декабря 2008
"Інтернет Асоціація України" просить міністра внутрішніх справ Юрія Луценка посприяти в проведенні "неупередженого" розслідування у справі infostore.org.

Асоціація вважає, що у випадку з infostore.org стався зсув акцентів з виявлення тих, хто створював і розміщував незаконну інформацію в Мережі, на покарання тих, чиї програмні і технічні засоби були при цьому використані, повідомили Ліга.net у прес-службі ІнАУ.

"На наше глибоке переконання, саме власники цих засобів мають бути визнані постраждалою стороною і потребують захисту держави", - говоритися в заяві ІнАУ.

В асоціації також заявляють, що власники "Інфостору" не могли контролювати зміст інформації, розміщуваної користувачами на ресурсі.

"Українське законодавство не передбачає необхідність моніторингу провайдерами своїх мереж на предмет інформаційних порушень: згідно ст. 40 (п.4) чинного закону України "Про телекомунікацію", "оператори, провайдери телекомунікацій, не несуть відповідальності за зміст інформації, яка передається їхніми мережами", - заявляє ІнАУ.

У зв'язку з цим ІнАУ звернулася до Луценка з проханням сприяння у проведенні розслідування ситуації, що склалася.

Крім того, асоціація виступила з пропозицією "впровадження комплексу заходів щодо очищення українського сегменту Інтернету від порнографії". Серед них - сприяння у створенні організації громадського контролю за моральністю в Інтернеті, розробка комплексу заходів для інформування користувачів про вимоги чинного законодавства і розробка "кодексу інтернет-етики".

4 грудня співробітники МВС вилучили близько 20 серверів, на яких, зокрема, розміщувався програмний код infostore.org і відповідні сторінки користувачів цієї мережі. Підставою став ордер на обшук, виданий для проведення слідчих дій щодо наявності на ресурсі матеріалів порнографічного характеру.

Начальник департаменту МВС із боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Михайло Андрієнко стверджує, що творці файлового сховища Infostore.org не реагували на неодноразові попередження міліції і фактично підтримували поширення дитячої порнографії, пише 11 грудня "Дело".

Саме це змусило правоохоронні органи вилучити 20 серверів і 26 системних блоків комп'ютерів, із яких велося адміністрування сайту Infostore.org.

"Можливо, вони самі зацікавлені і сприяли цьому", - заявив Андрієнко. За його словами, вилучення серверів було проведено після того, як на адресу департаменту надійшлася понад 100 скарг інтернет-користувачів, у тому числі й іноземних.

Андрієнко повідомив, що після перевірки серверів і вилучення з них незаконної інформації устаткування повернуть власникам і Infostore зможе функціонувати.

Станом на грудень 2008 року на сайті infostore.org було розміщено близько 1,5 млн. інтернет-сторінок різних користувачів, повідомляє Українська правда.

Источник: IMI

2001

blog comments powered by Disqus

Интернет


Последние Популярные Коментируют

Темы форума