Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Mail.Ru отримувала доступ до приватних даних користувачів Facebook

14 июля 2018
Mail.Ru отримувала доступ до приватних даних користувачів Facebook
фото Денис Абрамов / Ведомости

Російська інтернет-компанія Mail.Ru Group, яка пов’язана з Кремлем, опинилася серед тих 61 компанії, яким соцмережа Facebook надавала доступ до приватних даних користувачів, пише CNN.

Адміністрація Facebook повідомила виданню, що ретельніше перевірила додатки, розроблені російським технологічним конгломератом Mail.Ru Group, в рамках розслідування про зловживання даними користувачів Facebook в світлі скандалу з Cambridge Analytica.


1 августа в Киеве и в Кировоградской области отключают эфирного аналоговое вещание. В Украине - 1 сентября. Чтобы смотреть телевидение, воспользуйтесь сервисами по ссылками :

MaximumOTT для мобильных телефонов

MaximumOTT для приставок на Android

Omega TV для мобильных телефонов

Omega TV для приставок на Android

Mail.Ru Group розробила сотні додатків для Facebook, деякі з яких були тестовими програмами, не доступними користувачам. Два додатки протягом двох тижнів функціонували у відкритому доступі, сказали у керівництві соцмережі.

Справа не в самих додатках, а  в тому, що компаніям-розробникам додатків для соцмережі дозволялося збирати дані про користувачів і їх друзів. Зокрема, компанії дізнавалися ім'я, стать, дату народження, місце розташування людей, а також отримували доступ до їх фотографій і бачили, які пости їм сподобалися.

Сенатор-демократ Марк Уорнер, голова сенатському розвідувального комітету, наголосив, що відносини Facebook з Mail.Ru заслуговують подальшого вивчення.

Facebook стверджував, що подібна практика припинилася з травня 2015 року. Однак два тижні тому соцмережа повідомила Конгрес США, що продовжила надавати компаніям доступ до інформації користувачів. Його отримала 61 компанія, але їх назви не уточнюються.

***

Facebook опинилася в центрі скандалу наприкінці березня, коли стало відомо про витік даних 50 млн користувачів Facebook через фірму Cambridge Analytica, аффілійовану з соцмережею. Як виявилося, ця компанія збирала інформацію про користувачів за допомогою опитувань, після чого продавала ці відомості стороннім організаціям.

Більше того, Cambridge Analytica співпрацювала з президентом США Дональдом Трампом під час передвиборної кампанії. Використовуючи накопичений масив даних, ця фірма оцінювала політичні уподобання виборців і «націлювала» на них рекламу за допомогою Facebook.

Нагадаємо, Facebook оштрафували на 500 000 фунтів за зв’язок із Cambridge Analytica.

Источник: mind.ua

1468

blog comments powered by Disqus

Интернет


Последние Популярные Коментируют

Темы форума