Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Кіберполіція викрила мешканця Житомирщини у несанкціонованому втручанні в роботу операторів мобільного зв’язку

06 июля 2020

За допомогою спеціального обладнання фігурант підмінював міжнародний трафік на псевдонаціональний. За попередніми даними сума збитків складає понад півмільйона гривень.

Співробітники Департаменту кіберполіції Нацполіції спільно із Головним слідчим управлінням НПУ, Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України, викрили чоловіка у несанкціонованому втручанні в роботу мереж електрозв’язку національних операторів телекомунікаційних послуг.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетний мешканець Житомирщини, 1985 року народження. Фігурант розмістив велику кількість точок із спеціалізованим телекомунікаційним обладнанням, в якому розміщувались sim-картки українських операторів мобільного зв’язку.

Обладнання було налаштоване на прийом вхідних викликів з-за кордону із подальшим перенаправленням під виглядом псевдонаціональних в обхід Міжнародного центру комутації. Таким чином міжнародні виклики тарифікувались як національні. Для таких дій фігурант використовував понад півтори тисячі стартових пакетів найбільших українських операторів мобільного зв’язку.

За попередніми даними сума збитків складає понад півмільйона гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігуранта, в транспортних засобах та гаражних приміщеннях. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, стартові пакети, мобільні телефони, спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, яке приймало міжнародні виклики та підмінювало на псевдонаціональні.  Попереднім оглядом техніки встановлено доступ до особистого кабінету, через який фігурант керував налаштуваннями телефонії.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 6 років ув’язнення.

Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Источник: cyberpolice.gov.ua

1343

blog comments powered by Disqus

Мобильная связь


Последние Популярные Коментируют

Темы форума