Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Вікторія Трощенко: «Вже в перший рік запуску послуги переносу номеру в Україні нею може скористатися 2 – 3 % абонентів»

03 декабря 2016

Про це у вечірньому ефірі програми «Право на слово» на радіо «Промінь» заявила директор з інформаційно-телекомунікаційного напрямку Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вікторія Трощенко.

Вона також зазначила, що кількість абонентів, які користуються послугою MNP у світі суттєво відрізняється.

«Якщо порівнювати світовий досвід, бачимо, що провідною країною є Сінгапур, де 95 % населення скористалися послугою перенесення номеру. В європейських країнах показник коливається від 1 до 5, а іноді і до 10% абонентів, які змінили оператора. Будемо відверті, коли мова йшла про розрахунок MNP, то ми здебільшого орієнтувалися на найближчі до нас країни, і прогнозуємо, що в перший рік запуску послуги MNP в Україні нею скористається 2 – 3 % абонентів», – зазначила директор IT Вікторія Трощенко.

З огляду на те, що в Україні зараз понад 57 мільйонів абонентів, то можна очікувати, що майже 2 млн абонентів скористається послугою з перенесення номеру після її запровадження в нашій країні.

Вікторія Трощенко також дала свій прогноз щодо термінів запровадження послуги MNP в Україні.

«За нашим прогнозом послуга MNP в Україні запрацює в першому півріччі 2017 року. Після її запровадження українці не будуть прив’язані до перших трьох цифр свого номера. Вони залишать за собою право зберегти його, якщо вирішать змінити оператора», – пояснила директор IT напрямку УДЦР.

Стосовно тарифів на послугу з перенесення номеру, який визначатиме оператор, до якого переходитиме абонент, Вікторія Трощенко зазначила, що цілком ймовірно, що із запровадженням MNP в Україні оператори будуть конкурувати між собою, щоб зберегти своїх абонентів. Відповідно, це спонукатиме їх до вирівнювання тарифів та підвищення рівня якості послуг.

Прослухати повністю виступ Вікторії Трощенко, директора ІТ напрямку УДЦР про перспективи впровадження послуги MNP в Україні та Леоніда Ошерова, Голову Ради Української Асоціації операторів зв’язку «Телас» про розгортання мережі 3G на радіо «Промінь» можна за цим посиланням:  http://schedule.nrcu.gov.ua/grid/channel/period/item-listen-popup.html?periodItemID=1467963

Источник: www.ucrf.gov.ua

1238

blog comments powered by Disqus

Мобильная связь


Последние Популярные Коментируют

Темы форума