Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«СТБ працює над вибором пісні для мене», - Ірина Борисюк

10 февраля 2012
«СТБ працює над вибором пісні для мене», - Ірина Борисюк

Співачка і телеведуча Ірина Борисюк полюбилася публіці з першого погляду - завдяки таланту і щирості. Історія цієї жінки нагадує казку про Попелюшку. Україна дізналася про неї завдяки першому сезону проекту «Х-фактор» (канал СТБ). Після цього вокального шоу, завдяки якому голосиста тернополянка перевтілилася у завидну красуню, Ірина залишилася на каналі.

Почала працювати телеведучою. У новому амплуа провела проекти «Танці з зірками» і «Фермер шукає дружину». У січні у ролі ведучої відколесила всеукраїнський тур з учасниками другого «Х-фактора». Найближчим часом на СТБ стартує другий сезон проекту «Фермер шукає дружину». Ірина Борисюк про закулісся телешоу, співочі амбіції, самотність і жіноче щастя.

Ірино, ви зірвали банк - хоч і не перемогли у першому сезоні «Х-фактора», вам вдалося закріпитися у Києві - ви стали телеведучою...

Робота телеведучої - не зовсім те, чого прагнула, йдучи на «Х-фактор». У мене величезне бажання співати. На щастя, продюсерський центр каналу СТБ працює над вибором пісні для мене. Маю надію, через кілька місяців Україна почує хіт у виконанні Ірини Борисюк.

Чим саме завойовуватимете український шоу-бізнес?

Не знаю, якою Ірина Борисюк повинна бути насправді... У дев'яти ефірах «Х-фактора», переспівуючи відомі пісні, була різною. Переді мною, як і перед усіма іншими учасниками проекту, ставили таке завдання. Перевтілюючись у різні сценічні образи, прислухалася до людей зі сторони: «А якою вони хочуть мене бачити?». Якби дослухалася лише до себе, не впевнена, що й до півфіналу дійшла б. На «Х-факторі» була слухняною ученицею. А тепер, коли мова зайшла про мою сольну кар'єру... Хочу, щоб автори пісні втілили в ній своє бачення того, якою є Ірина Борисюк. Співати друге-третє, п'яте-десяте зможу дозволити собі тільки, коли пісні з мого репертуару виконуватимуть на таких шоу, як «Х-фактор».

Підтримуєте контакт зі своїм зірковим наставником - російським музичним критиком Сергієм Сосєдовим?

Так, зідзвонюємося. Бачимося - рідше. У нас з Сосєдовим - добрі відносини. Він завжди цікавиться: «Ірочко, як ти? Що там у тебе?». Коли почався другий сезон «Х-фактора», не могла дивитися телевізор. Одне око закривала, друге - відкривала. Така була ностальгія за проектом... А коли дізналася, що у Сергія Васильовича з'явилася нова муза, місця собі не знаходила. Я - жінка ревнива. Це ж було моє, а тут - на тобі! Ця ревність минула тоді, коли ближче познайомилася з новими пі­до­пічними Сосєдова. Тільки тоді мене «попустило».

Коли після «Х-фактора» ви почали вести «Танці з зірками», неозброєним оком було помітно, що ви - не у своїй тарілці...

Це правда... Тільки зараз, коли минув майже рік, професія телеведучої мені починає подобатися. Прямі ефіри «Танців з зірками» були для мене некомфортними. Мені не подобалося те, що роблю. Але з часом почала усвідомлювати: з глядачами потрібно спілкуватися так, наче роблю це вдома, у колі рідних чи друзів.

Завдяки вам українське телебачення отримало ще одну україномовну ведучу. У мовному плані відчуваєте себе у Києві білою вороною?

Білою вороною - навряд чи. Завжди кажу: «Мої мене зрозуміють». Через мій західняцький акцент і слова на кшталт «файний» у Києві усі одразу знають, що я - із Західної України. Мені ще багато треба вчитися, аби моя українська була чистою. Хоча... Не раз від мене хочуть саме такої говірки, якою розмовляю.

Коли учасники всеукраїнського туру другого «Х-фактора» їхали з концертом до Львова, в автобусі повторювали українську, вчили українські слова. Запитували у мене, чи їм щось буде, якщо зі сцени Львівської опери говоритимуть російською... Перед жодним іншим містом у гастрольному графіку «х-факторівці» так не хвилювалися. Я як західнячка і чи не єдина серед них, хто у побуті спілкується українською, заспокоювала. Казала, все це - стереотипи.

Краще у роль телеведучої ви вжилися у проекті «Фермер шукає дружину». Чим вам самій було цікаве це шоу?

У цьому проекті я не була класичною ведучою. Не була і свахою. Радше - подружкою. Відчула, що я - близька до тих жінок, яким не усміхнулася доля. Розуміла тих, хто самотужки виховує малу дитину і при цьому шукає свою другу половинку. На жаль, багато жінок живуть по-іншому - вони думають, що вже ніколи не влаштують своє особисте життя, адже мають дитину. Робота у проекті «Фермер шукає дружину» приносила мені велике задоволення ще й тому, що в мене була надія: «А може, я поєднаю два самотні серця!». Тоді б я знала, що зробила у житті щось добре. І я це зробила! Це шоу поєднало людські серця. Справжні чоловіки шукають і одиноких жінок із провінційних містечок. А жінки - у пошуках хазяйновитих чоловіків, господарів у хаті. Програма «Фермер...» допомогла таким жінкам і чоловікам зустрітися. Під час проекту я сама не раз дивувалася: як так - такого чоловіка й не знайшла жодна жінка?!

Не комплексуючи говорите про те, що ви - самотня жінка...

Так, я - одинока... Хоча, ні, не одинока - у мене є донька. Але так, у мене немає планів найближчим часом вийти заміж. Повертаючись до проекту «Фермер шукає дружину», хотіла б, щоб у моєму житті був хтось, хто б підштовхував і підтримував мене у цій «справі». Так, як я робила це у шоу. Або так, як моя донька Рената підштовхнула мене піти на «Х-фактор».

Коли «Фермер...» ще був в ефірі, поповзли чутки, що за вами упадає друг одного з учасників проекту...

Не було ніякого друга фермера і ніяких із ним стосунків. Хоча не приховуватиму іншого - до мене залицялися і хотіли познайомитися ближче усі фермери, які подали заявки на це шоу (сміється. - Г. Г.). Я була категоричною: для мене цей проект - робота, моя кандидатура тут не розглядається.

Коли виконуєте хіт Миколи Мозгового «Минає день, минає ніч», таке враження, що співаєте про себе: «Біда не в тім, що ти мене не любиш, / Біда, що я тебе не можу розлюбити»...

Кожну пісню, яку виконую, стараюся пропустити через себе - незалежно від того, чи була в моєму житті та чи інша ситуація, чи її не було. Щодо сюжету із «Минає день, минає ніч», то він у моєму житті був... Зараз це вже минуло, його немає... Але, виконуючи цю пісню, згадую про те, що було зі мною. Не співаю нечесно. Через це намагаюся виконувати пісні тільки українською або російською. Для мене головне - передати слово, його сенс, емоційне наповнення. Іноземні пісні не люблю співати, бо сама їх не розумію. А, не розуміючи, як можна донести до слухача те, про що співається у пісні? Для мене важливо, щоб публіка повірила мені.

Вам доводиться жити у двох містах одночасно - у Києві, де працюєте, і у Тернополі, де залишилися ваші рідні, зокрема дочка Рената...

О так - живу в поїздах і автобусах...

У Києві винаймаєте квартиру?

Поки що - так. Сподіваюся, з часом матиму у столиці власне житло.

Не розглядали можливості забрати Ренату з собою до Києва?

Хочу, щоб моя донька якомога довше росла, вчилася і формувалася як особистість саме на Західній Україні. Щоб дихала тутешнім повітрям. Не те щоб у Києві дуже відчувався мовний бар'єр абощо, та все ж таке велике місто - не для маленької дитини. До того ж усі мої рідні і близькі, зокрема мама, живуть у Тернополі.

Що приносить вам найбільше щастя в даний період вашого життя?

Найбільше щастя для мене - коли вдається на день-два вирватися до Тернополя і побути з донькою. У квітні Ренаті буде дванадцять років. Це вік, коли мама дівчинці дуже потрібна. І я це розумію... А повертаючись до запитання, скажу також, що невимовну радість мені зараз приносять банальні побутові речі - те, що до «Х-фактора» робила щодня, - піти на ринок купити продукти, постояти біля плити, поприбирати у домі... Колись я не любила цієї «жіночої» роботи, нарікала: «Коли ж воно все закінчиться?». А тепер - за такою роботою відпочиваю.

Відчуття, що ви - зірка, є?

Ні. Мабуть, я - просто не зірка. Я - звичайна людина. І це може засвідчити кожен, хто підійшов до мене, випадково впізнавши на вулиці. Поводжуся так, як і до «Х-фактора».

Довідка

Ірина Борисюк народилася 30 грудня 1977 р. у Тернополі. Закінчила Тернопільське музичне училище (спеціальність - вокаліст). Навчала вокалу дітей у Тернопільській музичній школі № 2. Вечорами підробляла, виконуючи хіти в одному з ресторанів міста. Самотужки виховує доньку Ренату. Учасниця першого сезону вокального шоу «Х-фактор». Ведуча каналу СТБ («Танці з зірками» та «Фермер шукає дружину»).

Мова оригіналу

Галина Гузьо

«Високий замок»

Источник: stb.ua

1557

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума