Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Останні фіналісти шоу “Україна має талант 2″

19 мая 2010

У минулу п’ятницю телеканал СТБ показав останній п’ятий півфінал народного конкурсу “Україна має талант 2″. Приємним сюрпризом стало те, що путівки у фінал отримали не двоє, а троє учасників. Незряча співачка Олена Ковтун з Полтави набрала найбільшу кількість голосів телеглядачів. Суддям треба було вирішити, кому віддати другу путівку: скрипалеві Олександру Божику зі Львова або вокалісту з Одеси Роману Болдузеву. Влад Яма вибрав співака, Ігор Кондратюк – музиканта. Голос Слави Фролової виявився вирішальним. Вона довго зволікала з оголошенням імені останнього фіналіста. Олександр Божик зізнався, що ці секунди здавалися йому нескінченними. Нарешті Фролова заявила, що боротьбу за приз шоу – мільйон гривень – продовжать обидва таланти!

З переможницею останнього півфіналу конкурсу “Україна має талант 2″ 27-річних Оленою Ковтун ми розмовляли перед тим, як вона попрямувала на урок … французької мови. Справа в тому, що у фіналі Незряча співачка має намір виконати пісню з репертуару світової зірки Лари Фабіан, більшість речей якої французькою. Репертуар Фабіан дуже складний, але Лена довела, що для неї це не перешкода – в півфіналі полтавчанка добилася успіху з вельми непростим саундтреком Уїтні Х’юстон з фільму “Охоронець”. Стоячи Олені аплодували не тільки глядачі, але й члени журі.

Зі мною в столицю поїхала моя подруга Марія Козуб, яка виконує обов’язки поводиря, – каже Олена. – Але я все одно переживала за те, що можу створити проблеми співробітникам телеканалу СТБ, адже у них немає навичок роботи з незрячими. Виявилося, даремно турбувалася – до мене чудово ставляться, всіляко підтримують. Взагалі, в колективі панує щира, доброзичлива атмосфера. Я не відчуваю себе тягарем для оточуючих. Зі мною працюють викладач вокалу, режисери, психолог. Дизайнери телеканалу пошили чудова сукня для півфіналу. Звичайно, я її не бачу, але до найменших деталей розпитала, як воно виглядає, доповнила до розказаного власні враження.

Стати співачкою я мріяла з дитинства. На жаль, не знаю своїх батьків, зросла з дідусем і бабусею в селі. Навчалася в музичній школі по класу бандури. Потім вступила до Харківське музичне училище імені Лятошинського по класу академічний вокал. Освіта подобалася. Після отримання диплома хотіла подавати документи до консерваторії, але в останній момент передумала – побоялася, що потім не знайду роботу в селі. Мені розповіли, що можна влаштуватися на завод у Полтаві, де працюють незрячі. Іногороднім надається гуртожиток. Ось я і вирішила, що краще синиця в руці, ніж журавель у небі. Успіх у конкурсі “Україна має талант 2″ дав реальний шанс все-таки зробити кар’єру співачки …

28-річний скрипаль зі Львова Олександр Божик вразив публіку тим, що зумів майстерно повторити досвід геніального маестро Нікколо Паганіні - блискуче зіграти на скрипці з однією струною. Після кожної композиції асистент перерізав по одній струні, а Саша виконував знамениті мелодії. Коли залишилася одна струна і замовкли останні звуки, зал вибухнув оплесками.

Найбільше я боявся, що цей експеримент не витримає скрипка, – каже Олександр. – Річ у тім, що могла відлетіти підставка, через яку проходять струни. Якщо б вона зламалася, то слідом за нею впала б душа скрипки – деталь, що перебуває всередині інструменту. До душі (по суті, це ребро жорсткості) прикріплені верхня і нижня деки. Довелося провести серію експериментів, щоб підібрати найбільш щадний варіант повторення досвіду Паганіні: спочатку розсікти обидві крайні струни, а в останню чергу – одну з середніх. Після кожного розрізання потрібно було переналаштувати скрипку, причому дуже швидко – так, щоб не виникало пауз і глядачі нічого не помітили. На репетиціях відпрацював ці дії до автоматизму.

Ризикували своєю скрипкою?

Це інструмент мого наставника, колишнього концертмейстера Львівської консерваторії Маркіяна Гудзія. Він не тільки позичив одну зі своїх скрипок, але і допомагає з роботою за кордоном. Я виступав у Нідерландах, в програмі відомого на Заході шоумена Ганса Ліберга. Я пропрацював у нього півтора року, але на скрипку поки не накопичив. Мінімальна ціна хорошого інструменту – п’ять тисяч доларів. Проте я мрію про скрипку за тисяч 50. Ідеальний же варіант – одна з скрипок Страдіварі, вартість, якої близько мільйона доларів. Ліберг пропонує мені контракт ще на три роки. Експериментувати зі скрипкою – грати, утримуючи її над головою, за спиною – почав у Нідерландах. Думав, чим можна залучити багатомільйонну аудиторію конкурсу “Україна має талант”. Адже просто бездоганним виконанням нікого не здивувати. От і згадав знамениту історію про те, як Паганіні зіграв на одній струні.

Олександр розповів, що музичні здібності успадкував від мами. Коли Сашкові виповнилося вісім років, батьки відвели його у відому у Львові спеціалізовану музичну школу імені Крушільніцької. На співбесіді з’ясувалося, що у хлопчика абсолютний слух – він з ходу відтворював будь-яку мелодію. Мама наполягала, щоб син навчався грі на кларнеті. Директор школи, подивившись на його руки, заявив, що Саша природжений скрипаль. Мама стояла на своєму. Тоді директор запропонував:” Хай сам вибере”.

Слово “Кларнет” мені було важко вимовити, тому випалив:” Скрипка!” – Згадує Олександр. – До речі, мій дідусь по материнській лінії був сільським скрипалем, без нього жодне весілля не обходилася. Коли я почав займатися в школі імені Крушільніцької, дід помер. Перед смертю він сказав, що заповідає мені стати скрипалем. Зараз я вже закінчив консерваторію і вступив до аспірантури.

Роман Болдузев отримав путівку у фінал, виконавши пісню Мусліма Магомаєва “Ноктюрн”, яку склали поет Роберт Рождественський і композитор Арно Бабаджанян.

Друзям і знайомим так сподобався мій виступ, що вони почали засипати мене дзвінками з привітаннями ще до оголошення результатів глядацького голосування, – каже 21-річний Роман Болдузев. – Я просив їх не поспішати, адже ще нічого не було відомо. Можете уявити, як я зрадів, коли разом з Сашею Божиком пройшов у фінал.

Роман розповів, що співає в ресторанах з 14 років. Піти на цю роботу змусили обставини – хлопець перебував під опікою бабусі, грошей не вистачало. Роман мріє здобути музичну освіту і стати знаменитим виконавцем. Участь у конкурсі “Україна має талант 2″ дає йому реальний шанс втілити мрію. Талант молодої людини вже оцінила вся країна.

Источник: Телепрограмма

6278

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума