Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



НЕК визнала моральним ефір «1+1», «Україна», НТН і К1

07 мая 2009
25-26 квітня Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі провела моніторинг ефіру телекомпаній «1+1», «Україна», НТН і К1, про що повідомила на власному офіційному сайті.

Фахівці апарату НЕК досліджували відповідність ефіру мовників ст. 2 Закону України «Про захист суспільної моралі». Ця стаття забороняє виробництво і розповсюдження продукції, що пропагує війну, національну та релігійну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропагує фашизм та неофашизм; принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою; пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь; принижує особистість, є проявом знущання з фізичних вад (каліцтва), душевнохворих, літніх людей; пропагує невігластво, неповагу до батьків; пропагує наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, тютюнопаління та інші шкідливі звички.

Експерти моральної комісії за результатами моніторингу не виявили ознак порушення чинного законодавства телеканалами «1+1», «Україна», НТН і К1.

Нагадаємо, що 19 березня дев'ять загальнонаціональних каналів, у тому числі «1+1» і ТРК «Україна», підписали з Нацкомісією «Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі». Працівники НЕК зобов'язалися постійно моніторити ефір телеканалів задля перевірки дотримання ними положень хартії. Водночас керівники каналів НТН і К1 не підписали хартію, оскільки не мали остаточної згоди своїх акціонерів.

Источник: Телекритика

1830

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума