Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Зірки "1+1" посадили калину в пам'ять про непростий 2014-й рік

22 сентября 2014

Цієї суботи Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька, Єгор Гордєєв і Світлана Усенко не відсипалися після напружених ефірів, а черпали натхнення від акції "Дерево відродження". Ще весною телеведучі посадили в парку Шевченка калиновий гай і закликали усіх українців допомогти державі розквітнути. До зірок долучилися патріоти, зокрема благодійники, які подарували Україні сотні кущів калини. 150 із них "оселилися" в Переяслав-Хмельницькому музеї просто неба.

Власне, туди й вирушили наші ведучі, аби на власні очі побачити, як зростає і міцніє символ нації.

"І тут, і в парку Шевченка наша калина прийнялася. Років за десять буде справжній гай і нас сповнюватиме відчуття того, що ми зробили таку важливу у наш час справу. Зараз людям бракує позитиву, якихось життєствердних моментів , а такі акції, я вважаю, надають натхнення", - сказала ведуча "ТСН" Соломія Вітвіцька і заплела на молодий кущ калини жовто-блакитну стрічку.

Саджати дерева усією Україною запропонувала Марічка Падалко. Ведуча переконана: зараз як ніколи важливо бути разом, а робота на землі – саме те, що об'єднує і заспокоює.

"У березені, коли ми своє відстояли і відвболівали, треба було зробити глибокий ковток свободи, працювати й радіти весні. Я вважаю, що хлопці гинули не за те, щоб ми сиділи й плакали. Вони з неба хочуть спостерігати, як країна відроджується у душах людей і як відроджується її земля. І так приємно приходити й бачити, як підіймаються кущі калини й потроху загоюються рани на наших серцях", - поділилася емоціями Марічка.

Із нагоди успіху екологічної ініціативи у музеї "Переяслав" влаштували затишний концерт за участі облич каналу "1+1". Зірки тепло поспілкувалися з гостями і зізналися: із самого дитинства вважали образ калини національним. Так, Єгору Гордєєву особливу любов до цієї рослини прищепила вчителька.

"Коли я ходив до школи, було ще не дуже популярно любити свою країну, але якось на уроці нам розповіли, що калина – життєствердний, натхненний, єднальний і миролюбний образ. І відтоді це єдиний символ України, який є у моїй свідомості. Я вірю, що кущі калини, які закорінилися в грунті, змусять замислитися тих, хто зараз порушує мир у нашій країні", - сказав Єгор і передав слово колезі Світлані Усенко.

Ведуча "1+1" подякувала гостям за душевну зустріч і прочитали вірша, від якого ледве не розплакалася Марічка Падалко. 

Говорила мати: "Не забудься, сину,

Як будуєш хату, посади калину.

Білий цвіт калини — радість України,

А вогняні грона — наша кров червона.

Зоряна калина і краса, і врода

Нашої країни — нашого народу.

Пам'ятаєш, сину, що казала мати:

"Посади калину в себе біля хати".

До речі,  саме у цьому парку Світлана Усенко знімала епізод для документального фільму про Степана Бандеру, прем'єра якого відбудеться на "1+1". 

Зворушливі рядки розчулили й глядачів. Цікаво, що свідками концерту стали не тільки жителі Переяслава-Хмельницького й Києва, а й гості з Гребінки, Черкас, Полтави і навіть Маріуполя.

"Я була шокована, що з машини з донецькими номерами вийшло троє дітей у віночках. А потім їхня мама зі сльозами на очах виспівувала композиції про калину", - розповіла Марічка Падалко. І на завершення концерту запропонувала усім разом виконати пісню, яка єднає і змушує серця українців битися швидше. "Душу й тіло ми положим за нашу свободу", - пролунало на все подвір'я.

Після натхненного виконання гімну України Падалко, Усенко, Вітвіцька й Гордєєв посадили калину біля входу до заповідника. Вражені щирістю працівників і гостей музею зірки "1+1" закликали усіх українців долучитися до ініціативи в пам'ять про дуже непростий 2014-й рік.

"Дерево міцнішає з кожним роком, розквітає і дає плоди. І я вірю, що плоди неодмінно будуть! Вірю, що наступна весна буде весною відродження України!" - підсумувала Падалко.

Источник: 1+1

455

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума