Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького покажуть на кінофестивалі в Торонто, який є трампліном до Оскара

20 августа 2014

Фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького відібраний до програми Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (Канада), який пройде з 5 по 15 вересня. В цей час відбудеться і українська Олександра Кравченко, PR-директор компанії «Артхаус Трафік». 

Міжнародний кінофестиваль в Торонто є найвпливовішим кінофорумом Північної Америки, офіційна програма Discovery якого представляє глядачеві найцікавіших режисерів світу, за якими, на думку організаторів фестивалю, - майбутнє кінематографа. МКФ в Торонто традиційно вважається трампліном до номінації на премію Американської кіноакадемії Оскар. Відбіркова комісія Кіноакадемії в обов'язковому порядку переглядає фільми канадського фестивалю. Минулого року чотири з п'яти фільмів, номінованих на Оскар за кращий іноземний фільм, були попередньо показані в Торонто.

 На відміну від багатьох інших кінофестивалів, в Торонто відсутнє офіційне журі і головною нагородою є Приз глядацьких симпатій. Крім того, на фестивалі проходить кіноринок, з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини. На даний момент «Плем'я» вже придбали для прокату в 23 країнах світу, серед яких - США, Ісландія, Японія, Франція, Данія, Нідерланди та інші.

Нагадаємо, дебютний повнометражний фільм українського режисера Мирослава Слабошпицького «Плем'я» буде представлений в офіційній програмі Pearls («Перлини») 62-го Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія), що пройде 19-27 вересня.

 Раніше стрічка «Плем'я» здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Стрічка здобула також гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського і перемогла в номінації «Ігрове кіно» 11-го Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос». Також у переліку нагород «Племені» - приз Міжнародного журі секції «Паралелі та зустрічі» XXI Фестивалю європейського кіно (European Film Festival Palić) і гран-прі хорватського кінофестивалю в Мотовані.

Источник: Телекритика

416

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума