Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



У "Підпільній імперії" показали найгірший тиждень з життя Єлизавети ІІ

21 декабря 2014

У "Підпільній імперії" кінокритик Андрій Алферов разом із глядачами дивились історичну драму "Королева" Стівена Фрірза за сценарієм Пітера Моргана. Цей фільм можна назвати продовженням стрічки "Угода", який описує поділ влади між Тоні Блером та Гордоном Брауном. Роль Тоні Блера у обох стрічках виконує Майкл Шин.

У центрі сюжету - наслідки загибелі принцеси Діани для королівської родини та політичне становлення прем'єр-міністра Тоні Блера. До моменту виходу фільму ставлення до королівської сім'ї у Великобританії знову покращилось, а Блер, навпаки, потрапив в опалу і був змушений залишити посаду прем'єр-міністра.

У фільмі використано багато документальних кадрів: прес-конференції Діани, покладання квітів до воріт палацу та похорони принцеси. Під часи роботи над сценарієм Пітер Морган використав інформацію з газетних та телевізійних інтерв'ю, які давали безпосередні учасники тих подій. Окрім того, інформацію для фільму надали наближені до Тоні Блера та королівської родини. Таким чином у сценариста можливість відновити загальну картину. Єлизавета II відмовилася дивитися фільм, щоб не згадувати "один з найгірших тижнів в її житті".

Після виходу фільму особливу увагу, крім, звісно, персон королівської крові, англійські ЗМІ приділили актрисі Гелен Міррен. На церемонії вручення кінопремії BAFTA Міррен отримала почесну нагороду за внесок у кінематограф з рук принца Вільяма. "Це надзвичайно обдарована актриса, яку мені слід називати ще й бабусею", - пожартував при цьому герцог Кембриджський.  Фільм був представлений на премію BAFTA в 10 номінаціях і отримав нагороди як найкращий фільм і за найкращу головну жіночу роль.

Гелен Міррен отримала "Оскар" як найкраща актриса. "Королева" також отримала номінації "найкращий фільм", "найкращий режисер", "найкращий оригінальний сценарій", "найкраща музика до фільму", "найкращі костюми". Фільм номінувався на "Золотого лева". Гра Міррен викликала п'ятихвилинну овацію після прем'єри "Королеви" на Венеціанському кінофестивалі.

Фільм про манірну англійську родину буде дивитися вільний духом соліст групи ТНМК Олег "Фагот" Михайлюта. Настільки вільний, що його запросили озвучувати Джека Горобця в українському дубляжі "Піратів Карибського моря". Що ще об'єднує українського Джонні Деппа з кіно, дізнаємося опівночі. Королева, як відомо, ніколи не запізнюється. Дивіться фільм одразу після "Світского життя" з Катериною Осадчею.

ДОВІДКА

"Королева" - британська біографічна драма режисера Стівена Фрірза. У головних ролях Гелен Міррен, Майкл Шин та Джеймс Кромвелл. Стрічка розповідає про наслідки загибелі принцеси Діани. Актриса Гелен Міррен, яка виконала головну роль у картині, удостоїлася премій "Оскар", "Золотий глобус", BAFTA, а також кубка Вольпі на Венеціанському кінофестивалі за кращу жіночу роль.

Источник: 1+1

608

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума