Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на «РЕН-ТВ» і підтвердив, що переїжджає в Україну

21 августа 2014

Ведучий ток-шоу «Говорить Україна» на телеканалі «Україна» Олексій Суханов вибачився за сюжет на російському каналі «РЕН-ТВ» та заявив, що до російських новин він більше не має відношення. Про це він сказав в інтерв'ю газеті «Сегодня».

 

Телеведучий підтвердив, що припинив співпрацю з російським каналом «РЕН-ТВ», і заявив, що не знав про зміст сюжету про розстріл українських добровольців в зоні АТО, який вийшов в його випуску новин на «РЕН-ТВ».  

 

Нагадаємо, нещодавно ведучий Олексій Суханов в ефірі новин «РЕН-ТВ» анонсував «ексклюзивний відеорепортаж» журналіста Станіслава Григор'єва та оператора Олега Серебрякова про обстріл автобусу «Правого сектора» терористами, внаслідок чого загинуло 12 українських добровольців, які воюють з сепаратистами на Донбасі. У сюжеті російський журналіст запитував у помираючого солдата «Ви звідки?», а оператор знімав, як терорист телефонує матері вбитого українського солдата і повідомляє про те, що вони його вбили.

 

Видання «Дуся» написало, що Олексій Суханов прославляє у Росії терористів, що знущаються над матір'ю загиблого. Вчинок телеведучого отримав великий резонанс в Україні. У відповідь Олексій Суханов, який неочікувано опинився в центрі скандалу,  заявив, що припиняє роботу в Росії.

 

«Так, з новин «РЕН-ТВ» я пішов і більше там не працюю. Можу сказати тільки одне: я винен у тому, що затягнув з прийняттям рішення про звільнення, наївно вважаючи, що, перебуваючи в Росії, зможу хоч якось згладжувати гострі кути і небагато, нехай зовсім небагато, але спокійніше і адекватніше подавати інформацію про Україну, що, власне, і робив весь цей час. Але я сильно затягнув з рішенням про звільнення з «РЕН-ТВ», і в цьому моя помилка», - підтвердив журналіст газеті «Сегодня» інформацію про свій розрив з російським телеканалом.

 

Він також заявив, що повинен вибачитися за сюжет, який вийшов на каналі «РЕН-ТВ», і запевнив, що не знав про його зміст. «Що стосується сюжету, який і став причиною скандалу, то в новинах часто буває так, що сюжет приходить "під ефір". І цей сюжет я вперше дивився разом з глядачами. Я хочу вибачитися за цей сюжет, створенням якого я не займався, але який з'явився в тому випуску новин, який мені довелося вести. Якби у мене була можливість побачити цей сюжет до початку випуску, то я б знайшов спосіб заявити про свою позицію в ефірі», - сказав Олексій Суханов.

 

Телеведучий також запевнив, що не має наразі ніякого відношення до новин російських телеканалів і вибачається за те, що відбувається зараз в інформаційному просторі. «Для моїх колег це було дуже несподівано. Можливо, комусь це було навіть неприємно. Але, з іншого боку, про те, що я підтримую українців, цілісність і незалежність їхньої держави, знають і в Росії, і в Україні. Я отримав дуже багато смс-повідомлень зі словами підтримки - як від українських, так і від російських колег. Я щиро вдячний за підтримку, але тут найголовніше - розуміти самому, чому ти поводишся так чи інакше. У мене зараз є відчуття безсилля, коли я не можу вплинути на загальну ситуацію. Я ніколи не підтримував війну в Україні, в чому мене зараз звинувачують. Але зараз часи такі: у людей дуже сильно оголені нерви, багато речей сприймаються інакше. Тому я просто хочу попросити пробачення за те, що відбувається в інформаційному просторі, а також заявити, що я більше не маю відношення до російських новин. Я не поділяю поглядів, прийнятих в російських ЗМІ на війну, яку ведуть проти України...», - заявив Олексій Суханов.

 

Він також повідомив, що давно прийняв рішення звільнитись з російського телеканалу, але остаточно все вирішив, коли почалася нова хвиля цькування співака Андрія Макаревича після його концерту в Слов'янську. «Я дійсно довго сподівався, що, працюючи в Росії, зможу хоч трохи згладжувати конфлікт. Думав, що піду, а на моє місце прийде людина, якій буде по барабану, що говорити в ефірі. Мене дуже багато що пов'язує з Україною, і мені не все одно, як і що про неї говорять. Я до останнього був упевнений в тому, що це мій посильний вклад в згладжування конфлікту», - переконує пан Суханов.

 

Телеведучий, що має російське громадянство, сказав, що не думає, що йому можуть заборонити в'їзд в РФ через його співпрацю з українським каналом: «Я не вважаю, що вчинив злочин - просто у мене є своя точка зору. І навряд чи це може стати приводом заборонити мені в'їзд. Там не все настільки погано. З приводу зміни громадянства я поки не думав. Зараз я продовжую збирати документи, необхідні для отримання посвідки на проживання в Україні. А жити я буду, як і раніше, в Києві».

 

Телеведучий також підтвердив, що продовжить вести ток-шоу «Говорить Україна». «Тут немає політики - і це щастя! Мені подобається цей проект, тому що тут ми обговорюємо історії реальних людей і намагаємося їм допомогти. На щастя, в багатьох випадках допомогти дійсно виходить», - переконує телеведучий.

 

Нагадаємо,  14 серпня офіс телекомпанії «Україна» пікетували представники організації «Справжній Майдан», які протестували проти показу серіалу «Інтерни», у якому грає російський актор Іван Охлобистін, що закликав вбивати українців. Пікетувальники згадали також і про ведучого Олексія Суханова, який на той момент працював одразу на двох телеканалах, повідомляє «Цензор.нет». У відповідь керівник ефірного промо телеканалу Світлана Бережна заявила, як пише «Дуся», що російський серіал показують через високі рейтинги.

Источник: Телекритика

556

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума