Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Підозрюваним у викраденні земель «Радіопередавального центру» загрожує від 8 до 15 років ув’язнення

02 апреля 2018

П’ятьох осіб, включно з організатором «злочинного угрупування», яке незаконно привласнило земельну ділянку ДП «Радіопередавальний центр» площею понад 115 га і знищило стратегічне обладнання, взято під варту, повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області.

У суботу, 31 березня, за клопотанням прокуратури Київської області Шевченківський районний суд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою директору юридичної компанії ТОВ «Гільдія права» Анатолію Гуньку, який за даними прокуратури, є організатором злочинного угрупування, до складу якого входили адвокати (Тарас Ларіненко та Ігор Калініченко), колишній в.о. керівника концерну «РРТ» (Костянтин Захаренко), екс-керівник Держспецзв’язку України (Геннадій Рєзніков), колишній в.о. начальника Держгеокадастру в Київській області (Станіслав Губін), колишній арбітражний керуючий та директор ДП «Радіопередавальний центр» (Сергій Буличов).

Як повідомляє відомство, члени злочинної організації, упродовж 2013 року незаконно привласнили земельну ділянку ДП РПЦ площею понад 115 га в м. Бровари вартістю майже 120 млн грн.

«За півроку до незаконної анексії АР Криму, окупації Донецької та Луганської областей, попри існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, зловмисники незаконно знищили працююче обладнання ДП «Радіопередавальний центр», за допомогою якого радіосигналом було покрито 95% відсотків території України, у тому числі окуповані території», йдеться в повідомленні прокуратури.

Наразі всім членам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вчиненому у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) КК України.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Довідка: будівництво Броварського радіопередава́льного центру розпочалося в 1931 році. Центр складався з двох веж-антен і десяти малих радіо-експериментальних веж, найвища з них Антена Броварського радіопередавального центру – 260 метрів.

Радіоцентр, крім передачі метеозведення, матеріалів для газет в обласні центри фототелеграфом забезпечував зв’язок із риболовецькими кораблями в Індійському та Атлантичному океанах.

У 1972—1973 роках на об’єкті по вулиці Олега Оникієнка, 6 збудували ще одну технічну будівлю і змонтували новий потужний передавач «Борей» з антеною АРРС. Він замінив старий РВ-87 і, маючи вдвічі більшу потужність та сучаснішу антену, значно збільшив покриття території України радіомовленням.

Броварська радіощогла — розтяжна радіопередавальна щогла типу АРРС, побудована в 1972 році як «глушилка», пізніше використовувалась для передачі радіохвиль і наукових експериментів. Її висота сягала 260 м. Вежа була одинадцятою за висотою спорудою України.

Потужності радіовеж та передавального центру входили до мобілізаційного плану держави на випадок війни чи надзвичайної ситуації. Лише броварські передавачі, зокрема унікальний «Борей», могли здійснювати радіомовлення на довгих хвилях по всій території України, тобто єдині хто могли вести радіомовлення та глушити ворожі передачі в майбутній зоні проведення АТО та окупованому Криму.

Источник: www.uezd.com.ua

4429

blog comments powered by Disqus

Радио


Последние Популярные Коментируют

Темы форума