Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«1+1 медіа» вимагає скасувати «чорні списки» артистів або розробити чіткі критерії їх формування

20 февраля 2018
У «1+1 медіа» вважають, що відповідні державні органи мають найближчим часом або впровадити чіткі критерії щодо формування та застосування Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, або скасувати «чорні списки» як такі. Про це повідомляється в заяві «1+1 медіа».

«1+1 медіа» нагадує про ситуацію із забороною серіалу «Свати», де одну з головних ролей зіграв російський актор Федір Добронравов, внесений до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці держави.  

«1+1 медіа» вкотре звертається до Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно з проханням роз’яснити, чому інші фільми і серіали за участю Ф. Добронравова, які демонструвалися на українському телебаченні, залишилися без уваги органів влади? – йдеться в заяві. — Крім того, просимо роз’яснити, з яких причин десятки артистів, які постійно беруть участь в зйомках і гастролях в Криму, досі не включені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці».

У своїй заяві «1+1 медіа» посилається на оприлюднене в соцмережах нібито листування одного з топ-менеджерів українського телеканалу із членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо одного з акторів серіалу «Свати» і припускає, що мова йде про некоректну конкурентну боротьбу, внаслідок якої актора Федора Добронравова восени 2017 року включили до так званого «чорного списку».

Проте голова Нацради Юрій Артеменко раніше в коментарі «Детектору медіа» спростував, що за забороною серіалу «Свати» стоїть керівник телеканалу ICTV Олександр Богуцький: «Говорити, що Артеменко з Богуцьким заборонили «Свати», – це підміна понять. Артеменко нічого сам не забороняє, особистих рішень не приймає. Богуцький ніяких листів про заборону нам не писав. А от від Олександра Ткаченка у нас є лист із вимогою заборонити низку серіалів. Загалом Держкіно заборонило кількасот серіалів. Чому ж тут ідеться тільки про «Свати»?» 

У заяві «1+1 медіа» наводиться з посиланням на загальнодоступні джерела перелік прізвищ російських акторів, які «відвідували для участі в знімальних процесах або з гастролями територію Криму» та яким СБУ заборонила в’їзд до України.

«Проте жодна з вищезазначених осіб не включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і, як наслідок, на жоден фільм за участі цих осіб не відкликано прокатні посвідчення», - зазначається в заяві.

Окремо група «1+1 медіа» звертає увагу медіаспільноти, Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно на те, що «деякі суб’єкти кінематографії, грубо порушуючи вимоги статті 15-1 Закону України «Про кінематографію» (щодо заборони трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року), продовжують протиправну практику отримання в Україні державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів, які в Російській Федерації вважаються російськими, й деякі з яких навіть отримали в Російській Федерації «удостоверения национального фильма». І далі також наводяться приклади – це зокрема серіали «Чужая судьба» (інша назва – «Чужая милая», виробник – «Моторфильм», 2015 рік), «Полшага до семьи» (інша назва – «Сводные судьбы», виробник – «Марсмедиа», 2015 рік), «Черная кровь» (виробник – «Паламеда продакшн», 2017 рік).

«1+1 медіа» інформує, що відправила відповідні листи до СБУ, Національної ради з питань ТБ і радіомовлення та Міністерства культури України.

Источник: detector.media

1287

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума