Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Відомча помста Нацради в Одесі

11 декабря 2008

 

Прес-служба Спілки кабельного телебачення України повідомляє про те, що в Одесі на кабельних операторів чиниться протизаконний тиск, який межує із відомчим шантажем. Усім без винятку операторам – «Чорне море», «Центр ТВ», «Реноме», «ДП Ідеал плюс», «АРС», «Бриз», «Елан» – скеровано повідомлення від представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про проведення позапланової перевірки щодо дотримання вимог ст.42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та виконання рішень Нацради за №№ 652, 1175, 1595, 1647, 1738 від 2008 року.

 

Таким чином Нацрада декларує відверте бажання формально покарати непокірних операторів кабельного телебачення за невиконання ...незаконних вимог самої ж Нацради щодо заборони ретрансляції окремих телерадіопрограм. Нагадаємо, що всі рішення Національної ради України, окрім рішень індивідуального характеру, повинні оприлюднюватися в десятиденний термін у двох виданнях - «Офіційний вісник» або «Урядовий кур’єр». Цього не було зроблено. А слід зазначити, що відповідно до Законів України «Про національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» та Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» Нацрада є конституційним постійно діючим колегіальним органом, що видає регуляторні акти нормативно-правового характеру, які повинні бути оприлюднені згідно з чинним законодавством України. А оскільки Нацрадою з 2006 року не оприлюднено жодного свого регуляторного акту, то, відповідно, всі вони не є чинними, і – як наслідок – не потребують виконання.

 

Використовуючи реалії суперечливого політичного сьогодення, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення незаконно вимагає від операторів кабельного телебачення (провайдерів) виконання своїх нелегітимних рішень. Проте всі дії Національної ради щодо проведення позапланових перевірок про дотримання ст.42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та примусу до виконання незаконних рішень за №№ 652, 1175, 1595, 1647, 1738 від 2008 року є нічим іншим як нехтуванням основоположними свободами громадян на заняття господарською діяльністю та порушенням їх конституційних прав і свобод. Тому будь-який український або міжнародний суди у законному порядку визнають справедливим оскарження або самої такої позапланової перевірки, або будь-яких її результатів. І це не додасть авторитету ані Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, ані нашій державі.

 

 

Прес-служба Спілки кабельного телебачення України

Источник:

2102

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума