Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Російські канали, що «виправилися», повертаються на українське TV

30 ноября 2008
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення готова повернути російські телеканали в українські кабельні мережі. Про це повідомив речник Посольства України в РФ Олег Волошин. За його словами, делегація Нацради провела в Москві переговори з керівництвом телеканалу РЕН-ТВ з приводу приведення його трансляцій у відповідність до вимог українського законодавства, повідомляє «Главред».

Зокрема, за словами Волошина, перший заступник голови Нацради Ігор Курус і відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський обговорили з керівництвом каналу необхідні заходи з адаптації трансляції до вимог українського законодавства в частині дотримання авторських прав, відповідно до Закону «Про рекламу» і дотримання норм етики і моралі.

Також Курус зазначив, що за рішенням обмежити трансляцію російських каналів на території України стоять не політичні причини, а суто вимоги по дотриманню українських законів.

Як приклад практичних, а не політичних проблем, він назвав випадки недотримання телеканалами правил етики і моралі.

Так, через різницю в часі між Україною і Росією трансляція еротичних каналів на тому ж РЕН-ТВ в Україні починається на годину раніше. Саме ця різниця в часі дає підстави говорити про порушення законодавства.

На думку Куруса, у разі приведення трансляцій російських телеканалів у відповідність до вимог українського законодавства жодних проблем по їх поверненню в українські кабельні мережі не буде.

Крім того, це питання не містить вимог перекладу трансляції на українську мову.

Курус нагадав, що Нацрада обмежила трансляцію не тільки російських, а й декількох каналів інших країн, які не виконують вимоги українського законодавства, зокрема китайських і ізраїльських.

Раніше в кабельні мережі України повернувся російський телеканал ОРТ.

ukr.pik.org.ua



Источник: СКТУ

3555

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума