Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада пропонує російським каналам транслювати еротику пізніше

29 ноября 2008
Делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення провела у Росії переговори з керівництвом телеканалу РЕН ТВ щодо приведення його мовлення до вимог українського законодавства, повідомляє УНІАН.

За словами прес-секретаря Посольства України у Російській Федерації Олега Волошина, перший заступник голови Нацради Ігор Курус та відповідальний секретар Владислав Лясовський обговорили з керівництвом каналу необхідні заходи з адаптації трансляції до вимог українського законодавства в частині дотримання авторських прав, відповідності закону «Про рекламу» і дотримання норм етики і моралі.

Ігор Курус наголосив, що за рішенням обмежити трансляцію російських каналів на території України стоять не політичні причини, а суто вимоги з дотримання українських законів. Він ще раз нагадав, що Нацрада не вимагає від російських каналів перекладу на українську мову. Як приклад практичних, а не політичних проблем, він назвав випадки недотримання телеканалами правил етики і моралі. Так, через різницю в часі між Україною та Росією трансляція еротичних програм на РЕН ТВ відбувається на годину раніше, що дає підстави говорити про порушення законодавства.

За словами Ігоря Куруса, у випадку приведення трансляцій російських телеканалів до вимог українського законодавства жодних проблем з їхнього повернення в українські кабельні мережі не буде.

Нагадаємо, 5 листопада Національна рада розглянула питання про можливість відновлення трансляції в Україні цього телеканалу. Керівник компанії узяв на себе зобов’язання щодо укладання угоди із зареєстрованою на території України юридичною особою, яка бажає отримати ліцензію на право ретрансляції каналу. Остаточне рішення не було прийнято Нацрадою у зв’язку з тим, що, як повідомив Ігор Курус, від вітчизняних телекомпаній надходять чисельні звернення щодо порушення прав ексклюзивного показу телекомпанією РЕН ТВ.

Відповідно, члени Нацради вирішили ще раз пересвідчитись у дотриманні компанією авторських прав, і тільки після цього прийняти рішення про включення цього телеканалу до списку мовників, ретрансляція яких не обмежується в Україні.

Источник: Телекритика

3164

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума