Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



У Севастополі продовжують готуватись до колективного прийому російських каналів через супутник,

29 ноября 2008
У Севастополі триває розробка програми впровадження системи колективного супутникового прийому. Про це повідомляє сайт Спілки кабельного телебачення України.

Ініціатором програми став голова Севастопольської міської ради Валерій Саратов. На його думку таким чином севастопольців можна буде захистити від «протиправних дій чиновників, які ухвалили рішення про відключення російських каналів, і від зростаючих апетитів телевізійних монополістів». Міська рада у мікрорайонах міста проводить збори громадськості, на яких обираються ініціативні групи і ухвалюються рішення про створення системи та будинкової розподільчої мережі. Організатори розраховують, що абонплата, у порівнянні з розцінками кабельних операторів, буде меншою принаймні у два з половиною рази.

У коментарі «Телекритиці» генеральний директор Спілки кабельного телебачення України, науковий співробітник Інституту інтелектуальної власності Олександр Швець зазначив, що такі дії будуть цілком законними, якщо не йдеться про надання комерційних послуг. «Припустимо є два сусіди, і у одного з них є "тарілка". Хто може заборонити спільно приймати сигнал? Якщо не створюється юридична особа, яка надає послуги, то і говорити немає про що. Люди так само можуть скинутися, і купити стаціонарну антену», - вважає Олександр Швець.

Водночас, на його думку, у даному випадку держава все ж зазнає збитків: «Коли ТОВ "Торсат" транслювало російські канали, вставлялася українська реклама і сплачувалися податки. Зараз люди дивитимуться напряму, з російською рекламою».

На думку ж першого заступника голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, сьогодні для таких кроків немає підстав: «Напевне, вони можуть так робити. Але Національна рада зробила все для того, що б максимальна кількість телеканалів, у тому числі російських, були повернені у кабельну мережу. На сьогоднішній момент, якщо говорити про так звані популярні канали, мова йде лише про "РТР-Планета" та "РЕН-ТВ". Я не думаю, що через них влада мала б робити такі дії. Було б добре, якби місцева влада займалася дорогами, опаленням, водопостачанням, вивезенням сміття тощо», - заявив представник Нацради.

Нагадаємо, що у відповідь на рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призупинення трансляції російських телеканалів, не включених до списку адаптованих в Україні, міська рада Севастополя заборонила місцевим кабельним операторам і провайдерам припиняти ретрансляцію російських телеканалів.

telekritika.ua

Источник: МедіаБізнес

2020

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума