Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Аласанія про арештовані рахунки Суспільного: бюрократичні процедури можуть затягнутися

02 мая 2020

Кабмін заявив, що прийняв постанову, яка, як стверджують в уряді, "дозволяє Суспільному мовнику погасити заборгованість перед Euronews". Голова правління НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що хоч постанова уряду і відкриває дорогу до вирішення проблеми виплати боргу, бюрократичні процедури щодо розблокування рахунків Суспільного мовника можуть затягнутися.

“Звісно, що Суспільне вкрай позитивно ставиться до вирішення проблеми, якій вже 10 років. Сама по собі постанова (уряду – ред.) ще не означає розблокування. Рахунок досі арештований. Передбачає ця постанова те, що нам дозволено це зробити (сплатити борг держави Euronews). Буквально у понеділок треба змінити паспорт бюджетної програми. Він буде поданий до Мінкульту, який тепер є нашим куратором. Мінкульт підписавши його (паспорт бюджетної програми) передасть його в Мінфін, Мінфін якщо погодить, то передасть його у Мін’юст, Мін’юст передасть у Кабмін. Тоді Кабмін на своєму черговому засіданні може його (паспорт) прийняти. І тоді вже відкриється дорога до сплати, яка передбачає виплату Euronews. Потім залишається виконавче провадження юридичної служби Мін’юста і там ми повинні заплатити ще мільйон. І там буде ще одне провадження. Рахунки будуть заблоковані, поки не буде сплачено і той мільйон. Коли це станеться і чи станеться взагалі не можу сказати, тому так поспішно говорити, що рахунки розблоковано… Їх точно не розблоковано. Я навіть не можу сказати, коли вони будуть точно розблоковані точно по даті”, – розповів Аласанія.

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів 24 квітня на своєму засіданні прийняв постанову, яка, як стверджують в уряді, "дозволяє Суспільному мовнику погасити на підставі рішення суду заборгованість держави перед Euronews, в тому числі сплатити виконавчий збір та інші витрати виконавчого провадження".

Т. в.о. міністра культури та інформаційної політики України Світлана Фоменко заявила, що "надзвичайно вдячна прем’єр-міністру Денису Шмигалю та членам уряду, які підтримали це рішення".

Раніше Суспільний мовник неодноразово наголошував, що борг перед Euronews має сплатити держава, оскільки на момент підписання контракту нереформований УТ-1 був державним мовником.

Що відомо

  • Наприкінці лютого виконавча служба Міністерства юстиції наклала арешт на всі рахунки Суспільного. Рішенням суду Суспільне має сплатити борг в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору на користь акціонерного товариства Euronews. Суспільне наголошує, що борг перед Euronews має сплатити держава, оскільки на момент підписання контракту нереформований УТ-1 був державним мовником.
  • У березні Суспільний мовник України звернувся до нового Кабінету міністрів з проханням вирішити проблему з блокуванням коштів за негайного втручання уряду.
  • Незалежна медійна рада закликала прем'єр-міністра Дениса Шмигаля невідкладно вирішити проблему з боргом Суспільного перед Euronews. На підтримку мовника виступили Представництво ЄС в Україні та посольства США, Німеччини, Великої Британії, Швеції й Японії, а також численні громадські організації.
  • 29 березня прем'єр Шмигаль заявив, що "діяльність Суспільного є особливо важливою у кризові часи" та пообіцяв фінансування у розмірі 1,2 мільярда гривень. Голова правління НСТУ Зураб Аласанія нагадав Шмигалю, що через непогашений борг перед Euronews рахунки Суспільного мовника досі арештовано.
  • 13 квітня бюджет Суспільного був затверджений на рівні 1 млрд 533 мільйони 205 тисяч гривень, що на 178 мільйонів грн менше, ніж було закладено у першому варіанті бюджету.
  • Як відомо, закон про Суспільне мовлення в Україні передбачає фінансування у розмірі не менше 0,2% видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік — 2,11 млрд грн. 

Источник: suspilne.media

966

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума