Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Асоціації провайдерів закликали депутатів відкласти дію оновленої УПП до вимкнення аналогового ефірного телебачення

19 июля 2016

Професійні індустріальні об'єднання у сферах телекомунікацій і телерадіомовлення — Асоціація правовласників та постачальників контенту, Інтернет Асоціація України, Спілка операторів телекомунікацій міста Одеси та Одеської області, Асоціація «Укртелемережа», Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж — звернулися до народних депутатів — членів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, голови Комітету з питань зв'язку та інформатизації Олександра Данченка, голови Комітету з питань культури і духовності Миколи Княжицького із проханням удосконалити законопроект №3504 щодо складу універсальної програмної послуги (УПП) й внести правки до другого читання, відтермінувавши вступ його в дію на 1 червня 2017 року ,  а також передбачити, що Національна рада приймає рішення щодо оновленого складу універсальної програмної послуги для провайдера програмної послуги після вимкнення аналогового ефірного мовлення в регіоні.

Асоціації визнають європейську направленість змін, які пропонуються законопроектом №3504 у структурі УПП: обов'язковими для ретрансляції у кабельних мережах України мають залишитися лише програми Суспільного ТБ, окремі місцеві телеканали і канал «Рада». З усіма іншими мовниками, якщо закон буде принято, у провайдерів будуть ринкові стосунки. Таким чином держава встановить рівні умови діяльності всіх вітчизняних комерційних мовників, незалежно від їх власників, технології розповсюдження телеканалів тощо. Це сприятиме добросовісній конкуренції серед каналів, стимулюватиме якість власного телепродукту на задоволення потреб українського глядача.

Однак фахівці констатують, що більшість провайдерів виявилися неготовими до таких кардинальних змін, заперечують необхідність ліцензійної плати за використання програм, які вільно поширюються в ефірі й містять рекламу. Найбільше занепокоєння викликає можливість безкоштовного перегляду абонентами тих самих телеканалів з альтернативного джерела — незакодованого супутникового мовлення або ефіру. Це може зруйнувати ринок провайдерів, вважають представники асоціацій.

Тому об'єднання вимагають у народних депутатів України синхронізувати повернення до ринкових стосунків між учасниками телевізійної індустрії з переходом країни до цифрового мовлення, що забезпечить поступовість перехідного процесу, дасть додатковий час для зміни концепції діяльності (пакетування, доступність тарифів, кодування сигналу мовників тощо), дозволить скорегувати стратегічні плани учасників ринку, пропорційно стимулюватиме обидві сторони у досягненні домовленостей.

Такий крок також має заохотити мовників до завершення переходу від використання аналогових телепередавачів до цифрового наземного ефірного мовлення, який згідно з Угодою «Женева-06» мав відбутися ще у червні 2015 року.

Нагадаємо, що проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги), зареєстрований за №3504 від 23.11.2015, був прийнятий за основу в першому читанні у Верховній Раді 12 липня 2016 року. За його ухвалення народні депутати віддали 231 голос.

Источник:

1489

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума