Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів

23 апреля 2014
Концерн РРТ звинувачує керівництво Держспецзв’язку у відсутності охорони об’єктів від нападів сепаратистів

Об'єднана профспілка Концерну радіомовлення радіозв'язку та телебачення (Концерн РРТ) звернулась з відкритим листом до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та Служби безпеки України (СБУ), у якому заявляє, що «нове керівництво Держспецзв'язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України». Про це йдеться у відкритому листі підприємства, який надійшов на адресу «Телекритики».

У своєму зверненні профспілка Концерну РРТ зазначила, що саме об'єкти Концерну у першу чергу зазнають нападів сепаратистів і використовуються ними для увімкнення на території України російських каналів. Профспілка наголошує, що загроза для підприємства  полягає не тільки у озброєних сепаратистах, але й у діях Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Нове керівництво  Держспецзв'язку, як стверджують у Концерні РРТ, саботує звернення Концерну про забезпечення охорони і оборони об'єктів критичної інфраструктури силами внутрішніх військ. Через відсутність охорони об'єкти захоплюють невідомі зі зброєю.

«Коли ворог з автоматом, то зрозуміло, де він і хто він. Гірше, коли той, що поруч, робить все, щоб віддати цей ключ, це вікно до інформації в приватні комерційні руки з кремлівським акцентом, використовуючи час змін, аби привласнити державне підприємство», - йдеться у відкритому листі профспілки Концерну РРТ.

Також профспілка Концерну РРТ додала, що керівництво Держспецзв'язку втручається в господарську діяльність Концерну та призначає перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства, намагається відсторонити від обов'язків генерального директора Концерну РРТ Костянтина Захаренка  та просуває на цю посаду «власну людину, яка готова слухняно виконувати злочинні накази, саботувати державні інтереси в сфері інформаційної безпеки».

У відкритому листі члени об'єднаної профспілки Концерну РРТ просять РНБО, АПУ, ВРУ, КМУ та СБУ зупинити свавілля посадових осіб Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, зокрема Володимира Звєрєва.

Далі «Телекритика» подає текст відкритого листа об'єднаної профспілки Концерну РРТ повністю:

 

«Рада національної безпеки і

оборони України

Адміністрація Президента України

Верховна Рада України

Кабінет Міністрів України

Служба безпеки України

 

Відкритий лист

В цей непростий для нашої держави час керівництво, весь колектив Концерну радіомовлення радіозв'язку та телебачення, фахова та небайдужа громадськість робить все можливе для забезпечення інформаційної безпеки в Україні. Російська Федерація вже веде інформаційну війну з українським народом, розповсюджуючи брехливу та викривлену інформацію про події що відбуваються в Харківській, Донецькій, Луганській областях. І в цій війні об'єкти Концерну РРТ, які забезпечують трансляцію телевізійних каналів та радіопрограм, є тією єдиною зброєю, яка дозволяє зупинити злочинну пропаганду російської агресії проти України.

Десятиліттями створювалася унікальна і єдина мережа трансляції телерадіомовлення Концерну РРТ. Це сукупність об'єктів, які розміщені в кожному обласному, в кожному районному центрі. Саме Концерн РРТ дає телебачення в села та мегаполіси України. Поки що в руках держави знаходиться гарантія громадян на доступ до інформації. Тому російські диверсанти захоплюють об'єкт за об'єктом, телевежу за телевежею.

Коли ворог з автоматом, то зрозуміло де він і хто він. Гірше, коли той, що поруч робить все, щоб віддати цей ключ, це вікно до інформації в приватні комерційні руки з Кремлівським акцентом, використовуючи час змін привласнити державне підприємство.

Ці наміри стали відомі, коли Концерн заявив про готовність розвивати цифрове телебачення на заміну аналогового мовлення. Це звичайно не входило у плани ТОВ «Зеонбуд», що через 1 рік планує взяти під свій контроль все телебачення України. Наступний крок банкрутство Концерну РРТ та передача державних об'єктів у власність ТОВ «Зеонбуд». І після цього може початися ера іншого телебачення, червона кнопка від якого буде знаходитись в офшорній зоні, де й зареєстроване ТОВ «Зеонбуд». Нам відомо, що ця компанія обіцяє великі хабарі можновладцям, які готові захищати її інтереси. 

Всі наші сили направлені на забезпечення охорони і оборони об'єктів критичної інфраструктури Концерну РРТ, які є ключовими у забезпеченні інформаційної безпеки. Здійснюються заходи по поверненню під державний контроль цифрового мовлення, яке зараз контролює приватна структура ТОВ «Зеонбуд». Ця приватна структура вимикає ключові українські канали з ефіру під час трансляції рейтингових аналітичних програм, що стосуються важливих подій в нашій державі і замінює їх на музичні канали, зокрема в Київській та південно-східних областях.

 Сьогодні є всі підстави стверджувати, що нове керівництво Держспецзв'язку має намір своїми діями підірвати інформаційну безпеку в Україні, сприяє загарбницьким діям Російської Федерації, ставить під загрозу проведення виборів Президента України адже:

саботує звернення Концерну РРТ про забезпечення охорони і оборони об'єктів критичної інфраструктури силами внутрішніх військ, в результаті ці об'єкти захоплюються російськими військовими;

- втручається в господарську діяльність Концерну РРТ та безпідставно призначає перевірку фінансово-господарської діяльності Концерну РРТ, що відволікає ключових співробітників від виконання своїх обов'язків й гальмує всю роботу установи;

- намагається відсторонити від обов'язків генерального директора Концерну РРТ Захаренка К.В. й таким чином внести збій в налагоджену роботу Концерну РРТ, деморалізувати колектив організації, зупинити виконання Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, яка затверджена Постановою КМУ від 26.11.2008 р. №1085 , де визначено, що саме Концерн РРТ має бути провайдером програмної послуги цифрового мовлення;

- просуває на посаду генерального директора власну людину, яка готова слухняно виконувати злочинні накази, саботувати державні інтереси в сфері інформаційної безпеки.

Тому стає зрозумілим, що матеріал розміщений на сайті ОРД (додається) стосовно зв'язків пана Звєрєва та пана Сівковича з Російськими спецслужбами не далекий від істини.

В цій ситуації ми не можемо бути байдужими і просимо зупинити свавілля посадових осіб Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, зокрема Звєрєва В.П. , які здають інтереси нашої держави та зраджують народ України. 

Об'єднана профспілкова організація Концерну РРТ»          

 

Раніше в інтерв'ю «Телекритиці» генеральний директор РРТ Костянтин Захаренко розповів, що Концерн РРТ хоче отримати ліцензію провайдера цифрового телебачення, щоб конкурувати з компанією «Зеонбуд» і розбудувати два цифрових мультиплекси за 300 млн грн у кредит від Світового банку. Також очільник підприємства нагадав, що спроби доведення Концерну РРТ до банкрутства були здійснені у 2013 році через відсутність фінансування трансляцій програм за державним замовленням.

Також у інтерв'ю пан Захаренко повідомив, що протягом кінця березня - початку квітня було зафіксовано шість спроб проникнення на об'єкти Концерну РРТ в різних регіонах України. Однак під посилену охорону було взято лише один об'єкт Концерну РРТ.

Як писала «Телекритика» 18 квітня, близько опівдня озброєні нападники захопили телевежу Концерну РРТ у місті Краматорську, яку залишили того ж дня зранку через те, що телевежа була знеструмлена.

Источник: Телекритика

2989

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума