Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Круглий стіл «Захист інформаційного простору України в контексті впровадження цифрового ефірного телебачення»

03 июля 2015

АНОНС

 Круглий стіл

            «Захист інформаційного простору України в контексті впровадження цифрового ефірного телебачення»

17 червня 2015 року Україна разом з іншими країнами Європи, Азії та Африки відповідно до угоди “Женева-2006” мала перейти на цифровий стандарт ефірного телемовлення. Новий формат мовлення мав принести не лише якісну картинку в телеприймачі, але і забезпечити краще покриття сигналом території України, а також більш ефективно використовувати радіочастотний ресурс.

Ситуація, що склалася в України зі цифровим переходом виникла через непродуману державну політику, спричинену як недосконалим законом про телерадіомовлення, так і низкою провальних рішень на рівні уряду і регулятора, які мають ознаки корупційності. В жовтні 2010 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перерозподілила план ефірного цифрового мовлення, а разом з тим наділила монопольними повноваженнями раніше нікому не відому на телекомунікаційному та телевізійному ринку компанію ТОВ “Зеонбуд”. За час своєї діяльності компанія у своїй діяльності показала абсолютну непрозорість і нехтуванням інтересами як учасників ринку, так і громадян України. Це проявляється як в непрозорій схемі власності, яка ховається за кіпрською офшорною компанією, так і способом комунікації, а надто відсутністю даних щодо виконання ліцензійних умов, за якими 95% населення України мало бути покрито цифровим ефірним сигналом.

Під час круглого столу обговорюватимуться питання щодо заходів, які необхідно вжити для захисту інформаційного простору та медійного ринку від надмірної монополізації і непрозорих рішень.

В круглому столі візьмуть участь Олександр Данченко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку, Єгор Соболєв, Голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, Роман Андрейко, генеральний директор телерадіокомпанії «Люкс», Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права.

Час і місце проведення: 6 липня, 11:00 – 13:00, готель «Україна» (вул. Інститутська, 4, зал «Асамблея», 3 поверх). Вітальна кава та початок реєстрації з 10:30

Реєстрація є обов’язковою. Для реєстрації на круглий стіл, будь ласка, надішліть лист на event@medialaw.kiev.ua або зареєструйтесь за телефоном (044) 383 20 44.

 

Проведення цього заходу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту Медіа Права та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.

Источник: medialaw.org.ua

635

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума