Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Медіарух закликає не знищувати Суспільне мовлення радикальним скороченням бюджету

27 марта 2020
Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликає уряд і парламент провести консультації з Національною суспільною телерадіокомпанією України для визначення рівня видатків на 2020 рік, які дадуть можливість підтримувати життєдіяльність Суспільного ТБ і радіо. Публікуємо повний текст заяви медіаруху.

Подписывайтесь на каналы и сообщества портала PROTV.UA :

Телеграм-канал - https://t.me/protv_ua

Youtube-канал - https://tinyurl.com/y5nf4ymr

Группа в Фейсбук - https://tinyurl.com/y6dnunnb

Александр Глущенко: Спутниковое ТВ – как хобби - https://goo.gl/xy1NTJ

Более подробно обсуждаем прием и телеканалы на форуме ПроТВ - https://goo.gl/tcXoBx

26 березня з публічних джерел стало відомо про наміри Кабінету Міністрів України переглянути видатки державного бюджету, зокрема суттєво скоротити фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії на суму приблизно 480 млн грн.

Ми усвідомлюємо необхідність економії коштів по всіх напрямах видатків державного бюджету, яка викликана пандемією та надзвичайною ситуацією в країні. Разом з тим Суспільний мовник, як об'єкт критичної інфраструктури, повинен бути забезпечений принаймні мінімальними для виживання коштами — на оплату праці, трансляцію каналів радіо та телебачення, коштами на сплату податків, а також коштами на сплату боргу перед «Євроньюз», успадкованого від колишнього державного телебачення.

Таке суттєве зменшення фінансування призведе до повної зупинки роботи холдингу, а це два національні телеканали («UA:Перший» та «UA:Культура»), три національні радіоканали («Українське радіо», «Промінь» та «Культура»), обласні канали та діджитал-платформи.

Ми наголошуємо, що через настільки радикальне скорочення фінансування національного Суспільного мовника, який надає громадянам лише якісну, перевірену та збалансовану інформацію, громадяни можуть опинитися у бульбашкці «білого шуму», дезінформації, що сприятиме поширенню панічних настроїв у суспільстві.

Ми закликаємо уряд та парламент провести консультації з наглядовою радою та менеджментом ПАТ «НСТУ» для визначення рівня видатків на 2020 рік, які забезпечать можливість підтримувати життєдіяльність групи радіостанцій та телеканалів НСТУ для якісного інформування громадян у період надзвичайної ситуації.

Довідка:

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» започатковано 5 лютого 2019 року. Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали «UA: Перший», «Українське радіо», «Громадське радіо», ІА «Укрінформ», ІА «Інтерфакс-Україна», Liga.net, «Дзеркало тижня. Україна», «Новое Время», «Цензор.нет», 5 канал, «Український тиждень», Opinion, низка регіональних медіа, громадські організації Незалежна медійна рада, «Детектор медіа», Інститут масової інформації, «Інтерньюз Україна», Центр демократії та верховенства права, Фундація «Суспільність», Незалежна асоціація телерадіомовників, «Донецький інститут інформації», «Інститут демократії імені Пилипа Орлика», Центр прав людини Zmina та інші організації, окремі журналісти — загалом понад 70 учасників. Вступити до Медіаруху або підтримати його можна, звернувшись до координатора Вадима Міського: vadim.miskyi@gmail.com.

Источник: detector.media

541

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума