Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада переоформила адреси компаній, об’єднаних у мережу «112 Україна», але відклала питання програмних концепцій

19 марта 2015

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила в ліцензіях місцезнаходження п'яти компаній, які володіють ліцензіями на цифрове ефірне регіональне мовлення в мультиплексі МХ-5 та які об'єднані в мережу загальнонаціонального каналу «112 Україна». Відповідні рішення Нацрада ухвалила на засіданні 19 березня.

Усі п'ять компаній - ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ» і ТОВ «Лідер ТВ» - змінили адресу на вулицю Дегтярівську, 21-Г у Києві - це адреса офісу каналу «112 Україна».

Водночас Нацрада перенесла на наступне засідання розгляд питань про переоформлення ліцензій цих п'яти компаній у зв'язку зі зміною програмної концепції у зв'язку з відсутністю представників компаній, адже проекти рішень передбачають відмову в зміні програмних концепцій. Раніше Нацрада вже не підтримувала зміну їхніх програмних концепцій.

Нагадаємо, що також Нацрада перенесла на наступне засідання розгляд результатів позапланових перевірок п'яти компаній, об'єднаних у мережу «112 Україна».

Голова Нацради Юрій Артеменко звернувся до каналу «112 Україна», чия камера знімала засідання: «Сьогодні низка важливих питань, які стосуються каналу «112 Україна» мали розглядатися. Канал був запрошений, але не з'явився. Вони можуть сказати, що не отримали запрошення, але вже вчора про це в ефірі сам канал казав. Ми за діалог, а не за маніпуляції».

Перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк додала, що вчора, 18 березня, канал «112 Україна» запросив представників Нацради на ефір. «Але коли ми зголосилися, вони відмовили. Національна рада хотіла вчора прийти в ефір і дати свою точку зору».

Нагадаємо, що Нацрада 12 лютого призначила позапланові перевірки п'яти телекомпаній, що володіють ліцензіями на регіональне ефірне цифрове мовлення в мультиплексі МХ-5 та об'єднані в мережу одного телеканалу «112 Україна» - ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ» і ТОВ «Лідер ТВ».

Перевірки були призначені на підставі результатів моніторингу, який зафіксував порушення програмної концепції та формату (замість розважально-інформаційного з фільмопоказом - інформаційний) та недотримання вихідних даних (за ліцензіями логотипи компаній мають містити не лише емблему «112 Україна», а й назви компаній).

Кожна із цих п'яти телекомпаній уже має по попередженню Нацради, оголошеному 21 серпня 2014 року за суттєві зміни формату і програмної концепції, порівняно з ліцензіями. Крім того, ще два попередження канал «112 Україна» має за своєю супутниковою ліцензією (супутниковим ліцензіатом є ТОВ «ТРК 112-ТВ») за недотримання програмної концепції, а третє попередження за супутниковою ліцензією канал отримав 18 лютого за трансляцію програми «Шустер live».

Після першого попередження у вересні 2014 року супутниковий канал «112 Україна» переоформив ліцензію, змінивши програмну концепцію. А от п'яти цифровим телекомпаніям, об'єднаним у мережу «112 Україна», Нацрада програмні концепції не переоформила - відклала це питання на невизначений термін, доки вона не визначиться з долею регіонального цифрового мультиплексу, у якому канал «112 Україна» займає місце регіональних мовників.

Источник: www.telekritika.ua

844

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума