Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада виграла апеляцію в NewsOne щодо попередження за фейк

12 июля 2018
12 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виграла апеляцію в телеканалу NewsOne щодо попередження за фейкові «слухання в Конгресі США».

«Сьогодні Національна рада виграла апеляцію в телеканалу NewsOne. Суд вирішив, що Національна рада правомірно застосувала санкцію щодо цього телеканалу», – повідомила на засіданні регуляторного органу заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

21 грудня 2017 року телеканал NewsOne отримав попередження Нацради за поширення необ’єктивної інформації, а саме – фейкового повідомлення про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України. У своєму рішенні Нацрада посилалася на висновок Незалежної медійної ради про порушення стандартів точності, достовірності та збалансованості подання інформації, відображених у статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення», а також у редакційному статуті телеканалу. Про те, що NewsOne поширив фейк, першим повідомило американське видання The Weekly Standard.

Телеканал оскаржив санкцію Нацради в суді. NewsOne звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про визнання протиправним і скасування рішення Нацради про результати позапланової перевірки та санкцію. У позові канал вказав, що позапланова перевірка була призначена і проведена Нацрадою незаконно, складений за її результатами акт містить положення, що не відповідають законодавству, а отже, рішення Нацради з результатами перевірки теж суперечить законодавству і порушує права, свободи та інтереси каналу.

Однак NewsOne програв справу в першій інстанції. 17 травня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив каналу в задоволенні позову. Суд погодився з Нацрадою, що канал поширив необ’єктивну інформацію. «Враховуючи, що позивачем (телеканалом. – ДМ) не спростована належними та допустимими доказами інформація відповідача (Нацради. – ДМ), що 29.09.2017 американський інтернет-ресурс The Weekly Standard опублікував статтю про те, що жодних слухань щодо корупції в Національному банку України в Конгресі США не відбувалось, суд погоджується з відповідачем, що подану позивачем в ефірі 25.09.2017 інформацію (виявлено під час моніторингу) не можна вважати цілком об'єктивною. Разом з тим, позивач не заперечує поширення в ефірі 25.09.2017 відповідної інформації», – йдеться в рішенні суду.

NewsOne подав апеляцію, але програв справу в другій інстанції теж.

Источник: detector.media

737

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума