Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Офіційна заява щодо призупинення аналогового мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ

18 июня 2018

18 червня, призупинено аналогову трансляцію телеканалу UA: ПЕРШИЙ через передавачі у містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Сигнал аналогового мовлення припинено постачальником послуг – Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (концерн РРТ) – через несплату за трансляції зі сторони ПАТ "НСТУ".

З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 млн грн.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Урізане вдвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій.

Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн.

НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

Наразі правління ПАТ "НСТУ" змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA: ПЕРШИЙ відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу.

Від відключення аналогових трансляцій найбільше постраждають глядачі у невеликих населених пунктах – маленьких містах та селах, адже там не представлено мережі кабельних операторів.

До відновлення аналогового мовлення глядачі, які проживають у зазначених областях, зможуть дивитися UA: ПЕРШИЙ виключно в цифровому форматі (DVB-T2), а також у кабельних телемережах та в інтернеті на офіційному сайті.

Источник: 1tv.com.ua

1532

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума