Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Олег Черниш пропонує виділити додаткові місця в мультиплексах «Зеонбуду» для каналів М2 та УНІАН

30 октября 2014
Олег Черниш пропонує виділити додаткові місця в мультиплексах «Зеонбуду» для каналів М2 та УНІАН

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олег Черниш пропонує колегам виділити додаткові місця в мультиплексах МХ-1, -2, -3 або -5, провайдером яких є компанія «Зеонбуд», для телеканалів М2 (ТОВ «Телеодин») і УНІАН (ТОВ УНІАН-ТБ). Про це він сказав на засіданні та на брифінгу 30 жовтня.

 Пан Черниш нагадав, що ці два канали залишился єдиними ліцензіатами в мультиплексі МХ-4. Ліцензії інших восьми телекомпаній із цього мультиплексу, а також ліцензія провайдера МХ-4 ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ) були анульовані. Через те, що в мультиплексу немає провайдера, М2 та УНІАН не можуть вести цифрове ефірне мовлення.

 «Компанії пройшли конкурс, заплатили ліцензійний збір і не мають змоги реалізувати свої ліцензійні зобов'язання. Вони ведуть мовлення на супутнику. При цьому обидві компанії неодноразово зверталися до Нацради з проханням надати їм іншого провайдера», - повідомив пан Черниш.

 Під час засідання Нацради пан Черниш запропонував колегам оголосити конкурс на мовлення в мультиплексах «Зеонбуду». На брифінгу він уточнив: «Я думаю, що буду надавати свої пропозиції до членів Нацради, яким чином вийти із цієї ситуації. Поки що не знаю. Можливо, внести зміни в ліцензії цих компаній щодо зміни провайдера (провайдером цифрового наземного телебачення наразі є «Зеонбуд». - ТК) і розширити мережу МХ-1, -2, -3, -5. Технічна можливість для цього існує».

 До такої думки пана Черниша привели результати планової перевірки ТОВ «Телеодин» (канал М2), яка зафіксувала відсутність мовлення в мультиплексі МХ-4. Також недовзі буде проходити аналогічна перевірка ТОВ «УНІАН-ТБ» (канал УНІАН). Адже наступного року в обох компаній завершується строк дії ліцензій.

 Нацрада взяла до відома результати планової перевірки ТОВ «Телеодин». У своїх поясненнях керівництво компанії висловило сподівання на продовження терміну дії ліцензії на мовлення в МХ-4 або на надання можливості здійснення мовлення в іншому мультиплексі.

 Член Нацради Олександр Ільяшенко не погодився з Олегом Чернишом: «Це дискутивне питання, тому що, наприклад, на останньому засіданні робочої групи з цифрового мовлення ми зачитували лист від керівника "Телеодин" Валентина Коваля, який вважає, що розширення кількості загальнонаціональних телеканалів у цифрі (збільшення ємності мультиплексів) небажане, тому що рекламний ринок перенасичений. Тобто з одного боку вони просять дати їм можливості мовити в цифрі, а з іншого - кажуть, що каналів забагато. Це питання буде дуже складно вирішити».

 Нагадаємо, 2 квітня 2008 року М2 та УНІАН-ТБ здобули на конкурсі ліцензії на мовлення в МХ-4. Разом з ними в конкурсі перемогли ще 8 невідомих ринку телеканалів - «Берегиня», «Цукор», «Котигорошко», «5:0», «Класика, «Мандрівник», «К» і «Штепсель». 14 липня 2010 року Нацрада анулювала ліцензії 8 каналів, які так і не розпочали мовлення.

Источник: www.telekritika.ua

893

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума