Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Радник МВС пропонує заборонити мовлення українських каналів, які частково належать власникам з РФ

27 октября 2014

У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують після позачергових виборів до Верховної Ради України 26 жовтня поставити питання про заборону мовлення телеканалів, які мають власність в Росії. Про це передає «РБК-Україна» з посиланням на радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

«Я думаю, що після виборів у Верховну Раду необхідно буде поставити питання про те, щоб заборонити мовлення на території України тих засобів масової інформації, які мають власність в РФ, оскільки це безпосередньо впливає на інформаційну безпеку нашої країни», - заявив пан Геращенко.

Зокрема, він нагадав, що український телеканал «Інтер» на 29% належить російському телеканалу ОРТ, що, на його думку, позначається на редакційній політиці українського каналу. «Ви бачите по інформаційній політиці, що телеканал "Інтер" всіляко намагається знищувати ті сили, які є проукраїнськими, які є патріотичними, і які показали себе на Майдані безкомпромісно, працюючи на повалення режиму Януковича», - зазначив Антон Геращенко.

Радник міністра внутрішніх справ нагадав, повідомляє «Інтерфакс-Україна», що в Росії законодавчо прийнято заборону на більш ніж 20% -ві іноземні інвестиції в російські ЗМІ. «Думаю, що Україна повинна відповісти таким же чином», - підкреслив він.

Антон Геращенко також уточнив, що «Інтер» є єдиним українським телеканалом з російським капіталом.

Нагадаємо, 24 жовтня Головне слідче управління МВС України провело в Києві обшуки і вилучило документи в трьох компаній, пов'язаних з трансляцією в Україні заборонених рішенням суду російських телеканалів, - ВАТ «Об'єднання російських телеканалів», ВАТ «Торсат» і ВАТ «Саттелеком». На їхні рахунки також було накладено арешт. 

За даними міліції, ВАТ «Об'єднання російських телеканалів» представляє на території України російський «Первый канал», ВАТ «Торсат» володіє та розпоряджається виключно правами на трансляцію російських телеканалів на території України, ВАТ «Саттелеком» надає технічні послуги по трансляції супутникового сигналу російських телеканалів на території України. Як відомо, компанія «Торсат» також є дистрибутором медіагрупи «Інтер», а «Саттелеком» - її оператором супутникових комунікацій.

Источник: Телекритика

673

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума