Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



У Дніпрі заяву ТРК «Львів» назвали ложкою дьогтю в процесі становлення суспільного мовлення

12 августа 2017
Директор виконавчий Дніпровської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України (51 канал) Валентин Чанглі та заступник директора виконавчого Дмитро Музика розкритикували заяву колективу ТРК «Львів» до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, голови наглядової ради НСТУ Тетяни Лебедєвої, голови професійної спілки працівників культури України Людмили Перелигіної щодо систематичного зменшення фонду зарплат для працівників, урізанням прав та ініціатив регіональних філій НСТУ.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Мост».

«Львівські колеги говорять про скорочення бюджету на заробітну плату. Але, можливо, слід розглянути можливість оптимізації колективу. У них працює понад 300 осіб, у нас – на сто менше. А виготовляємо ми однаковий обсяг контенту», – сказав Валентин Чанглі.

Він підкреслив, що у заяві львівських колег написано неправду про те, що «філії позбавлені права самостійно розпоряджатися ними ж заробленими коштами, які раніше йшли на премії».

«Особливе здивування викликають слова про те, що «професійний і досвідчений колектив перетворять в сіру, безлику структуру». Навпаки. Сьогодні у нас є шанс створити нове унікальне телебачення. І цей шанс ні в якому разі не можна втрачати»,  сказав він.

Його заступник Дмитро Музика вважає, що «колеги зі Львова додали ложку дьогтю в процес становлення суспільного телебачення в Україні». «Я не дуже розумію, як можна за місяць до старту першого сезону, після трьох років підготовки, робити такі заяви», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Валентин Чанглі додав, що нині проводять велику роботу, щоб ввести єдині правила, порядки і стандарти суспільного мовлення для всіх регіональних філій.

«Буквально місяць тому НСТУ було прийнято в систему Європейської спілки мовників. Це означає, що нас визнали в Європі. Через місяць запланований старт нового сезону на радіо. З телебаченням дещо складніше, оскільки в першу чергу необхідно провести технічне переоснащення. Тому що зараз ми допрацювались до того, що ще рік-два і все розвалиться. Технічний потенціал виснажений. Реорганізація передбачає роботу в рамках нового Закону про суспільне телебачення, де «суспільне» означає незалежне. Від влади, від комерції та ін. ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» призначено фінансування в розмірі 0,2% від держбюджету. І вже в 2018 році нам обіцяють технічне переоснащення за єдиним стандартом. Це дасть можливість виготовляти якісно новий продукт за європейськими стандартами і відійти від містечкової самобутності», – пояснив він. 

Нагадаємо, що колектив філії Національної суспільної телерадіокомпанії «Львівська регіональна дирекція» звернувся з листом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, голови наглядової ради НСТУ Тетяни Лебедєвої, голови професійної спілки працівників культури України Людмили Перелигіної щодо систематичного зменшення фонду зарплат для працівників регіональних філій. Член правління НСТУ Микола Чернотицький підкреслив, що Львівська філія є найбільшою в Україні, її, як і всі філії, чекають зміни.

Валентин Щербачов заявив, що весь колектив «Центрального каналу» (Київська філія ПАТ «НСТУ») підтримав звернення львівських колег до Володимира Гройсмана щодо недопущення руйнації колективів філій і надсилає своє звернення до Президента України, щоб він розібрався з суспільним мовленням. Він закликав до акції протесту проти знищення державного мовлення.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Юрій Макаров вважає, що Валентин Щербаков у своїй заяві послуговується недостовірними фактами.

Источник: stv.detector.media

1597

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума