Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



В Україні може з’явитися державний конкурент «Зеонбуду»

28 сентября 2016

В Україні може з’явитися державний оператор цифрового мовлення. Про це стало відомо з виступу голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Леоніда Євдоченка під час засідання Кабінету Міністрів 27 вересня

Під час засідання Леонід Євдоченко вніс на розгляд уряду проект розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення» і під час його представлення колегам згадав про створення державного оператора.

«Проект розпорядження розроблений на виконання доручення КМУ та пов'язаний з виконанням зобов’язань України в рамках міжнародної угоди “Женева-2006” та нагальною необхідністю завершення завдань регіонального плану цифрової наземної радіомовної служби. Даний проект розпорядження погоджений з зацікавленими державними органами та схвалений урядовим комітетом 21 вересня 2016 року.

Реалізація плану заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення дозволить завершити перехід від аналогового до цифрового телерадіомовлення та забезпечити покриття цифровим телебаченням усієї території держави, гарантовано підвищити рівень інформаційної безпеки насамперед завдяки створенню державного оператора (виділення редакції. – ДМ), спроможності телерадіомовлення в цифровому форматі усіма регіональними та місцевими мовниками, доведення цифрового сигналу до кінцевого споживача, кожного громадянина, кожного домогосподарства. Реалізація плану також стимулюватиме розвиток виробництва вітчизняних засобів приймання цифрових сигналів, що насамперед важливо для забезпечення національним цифровим продуктом малозахищених верств населення», - заявив Леонід Євдоченко.

За його словами, за умови ухвалення запропонованого плану заходів уже до липня наступного року має бути планово вивільнений значний радіочастотний ресурс, що «прогнозовано спрямує до державного бюджету додаткові надходження за рахунок продажу ліцензій на використання цього ресурсу».

«Реалізація розпорядження КМУ передбачає як бюджетне фінансування, так і залучення інвестицій. Вагомим важелем успішного виконання плану мають стати узгоджені дії як центральних, так і місцевих органів виконавчої влади, активна робота національного регулятора в сфері зв’язку, а також провідних інститутів та підприємств галузі», - додав пан Євдоченко.

Уряд не затвердив проект розпорядження, ухваливши рішення перенести його розгляд на наступне засідання. Причиною стало заперечення віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Пропоную відкласти схвалення цього проекту розпорядження КМУ з огляду на те, що він внесений на розгляд КМУ з порушенням вимог регламенту КМУ і не пройшов експертизу на предмет його відповідності праву ЄС і вимогам Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - зокрема, заявила пані Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, протягом першого півріччя 2016 року тривало погодження різними відомствами проекту «Плану заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, розробленого міжвідомчою координаційною групою при Держспецзв’язку». «Детектор медіа» публікував перший варіант цього документа, отриманий у Нацраді в березні 2016-го. Після цього Нацрада ще двічі погоджувала вже інші версії (2 червня та 14 липня), але в рішеннях регулятора немає тексту самого проекту, і члени Нацради відмовили «Детектору медіа» в його наданні. При цьому на сайті Держспецзв’язку, який є офіційним автором проекту, в розділі проектів регуляторних актів цей документ відсутній.

Источник: detector.media

1847

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума