Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



МастерШеф: «Шоколадне бланманже» від Володимира Татаренка

24 января 2012
МастерШеф: «Шоколадне бланманже» від Володимира Татаренка

Нещодавно усі із захопленням спостерігали за масштабним кулінарним реаліті-шоу «МастерШеф», де троє досвідчених суддів обирали кращого з кращих. Вся країна завмирала перед екранами своїх телевізорів, слідкуючи за кожним помахом рук, ножів, ложок та виделок своїх улюблених учасників. Одним з таких і є Володимир Татаренко. Ми дізнаємося, як він почав готувати, яке місце у його житті займає кулінарія, що б він з'їв і чого б навіть не скуштував, а також найсмачніший новорічний рецепт. Володимир Татаренко - кулінарний митець.

Кілька слів про себе, про те, як і чому Ви почали цікавитись кулінарією, що до цього спонукало?

Я людина творча, і готувати їжу для мене - те саме, що малювати картину для митця. Бо, вдало змішуючи кольори, художник творить свій шедевр на полотні. Для того, аби мені створити свій шедевр у кулінарії, необхідно вдало поєднати усі продукти і спеції. Хист до кулінарії у мене з'явився ще з дитинства. Пригадую, коли мама готувала на кухні смачненькі страви, я завжди був поряд і спостерігав за цим процесом.

Першу свою страву я приготував, коли мені було 14 років, це був торт «Бізе»(приготований на білках, з додаванням горіхів і згущеного молока). Було неймовірно смачно. Цікавитись кухнею на професійному рівні я почав тоді, коли одружився. Мені так і кортіло вразити свою кохану цікавими стравами. До зустрічі з нею мені просто подобалося готувати. А тепер я можу сказати впевнено, що люблю готувати. В кожну свою страву я вкладаю частинку своїх почуттів і тим самим намагаюся поділитися любов'ю з людьми, що куштують мої шедеври.

Що найчастіше готуєте для себе ? Наприклад, чим зазвичай снідаєте?

Для себе і сім'ї люблю готувати страви з птиці та м'яса. Наприклад, хороший яловичий стейк чи запечений в духовці свинний ошийок під спеціальним маринадом. На сніданок я обожнюю сандвічі з сиром, молочні каші (вони корисні та надають багато сил на цілий день) ну і обов'язковий інгредієнт в моєму раціоні - це фрукти.

А чим ви любите частувати гостей?

Володимир: Полюбляю частувати гостей стравами різних народів світу. У такий спосіб я влаштовую їм невеличку подорож у країну, страву якої готую. Це цікаво і гості завжди вражені. Коли я готую удома, мені постійно в цьому допомагає дружина. Вона любить спостерігати за процесом приготування та допомогти мені.

Ваша улюблена кухня і чому?

Обожнюю італійську кухню: лазанья, спагеті карбонара, піца. Італійська кухня - родоначальниця високого кулінарного мистецтва. Аромат італійської кухні не переплутаєш ні з яким іншим. Він наповнений ароматом дарунків Середземного моря - морепродуктами, пахощами трав і насолодою плодів, що дозріли на залитих сонцем просторах.

Без чого Ви не можете обійтись на кухні?

Простір на кухні потрібно чітко планувати, щоб кухареві було комфортно працювати і створювати шедеври. Перша необхідна річ на кухні - це є гострий ніж і мусат. Я вважаю, що саме гострий ніж для кухаря це обов'язкова річ!

Чи маєте якісь свої особисті рецепти? Якщо так, то які і як вони з'являються, де черпаєте натхнення? Це імпровізація чи заздалегідь сплановано усе?

Всі мої рецепти складаються з основи і додаткових компонентів. Базові знання необхідні скрізь і у кулінарії теж! Та, аби вразити, необхідно, щоб приготування страви обов'язково включало в себе експеримент, і я полюбляю експериментувати!

Наприклад, салат з помідорів і грецьких горіхів під соусом з Наршарабу і спеціями сумах.

Розповідаю тільки вам, для приготування салату нам знадобляться такі інгредієнти: помідори - 4 шт., ялтинська червона цибуля - 1шт., грецькі горіхи - 80 г, Наршараб - 1ст.л (гранатовий соус), сумах - 1 ч.л., перець червоний гострий мелений, сіль, оливкова олія. Ми ріжемо помідори дольками, і цибулю пів кільцями, горіхи нам треба перемолоти в кухонному комбайні, щоб вони стали схожі на крихту з пісочного печива, перемішуємо помідори цибулю і горіхи, солимо і додаємо гострий перець за смаком. Тепер нам треба приготувати заправку для салату. Беремо 2-3 ст.л. оливкової олії, Наршараб, сумах і збиваємо все до появи емульсії. Потім заправляємо цим салат і даємо трішки постояти в холодильнику. А тепер насолоджуємось стравою.

Дякуємо. Впевнені, наші читачі обов'язково спробують приготувати салат за Вашим рецептом. Що вважаєте запорукою успіху вашої кухні?

Запорукою успіху є гарний настрій і позитивні емоції.

У чому Ваша основна кулінарна фішка?

Володимир: Моя фішка - "Ещё чуть-чуть и прямо в рай". Спробую пояснити: що б я не робив, яку страву не готував би, завжди у кінці додаю ще «трішки». Наприклад, я додаю спеції, здавалось би достатньо вже базиліку, так… Може комусь і достатньо, а мені ні. І нехай навіть грам, але я його ще додам. Ця звичка, яка залишилась ще з дитинства, коли мама приправляла страву, а останній штрих завжди залишався за мною, тепер стала моєю візитівкою.

Найдивніша річ, яку Ви коли-небудь куштували?

Мангустин. Це екзотичний фрукт, плоди якого відносять до найсмачніших у світі. Плід дуже багатий на кальцій, фосфор і вітаміни B та C.

Що б ви ніколи не з'їли?

Мабуть, страви з комах.

Наближається Новий рік, що плануєте приготувати у цю святкову ніч?

Рік дракона на жаль я зустріну на роботі. Тому особливе новорічне меню готуватиме для мене моя дружина, а це має бути сюрприз.

Як плануєте розвиватись у майбутньому?

Рік, що минає, кардинально змінив моє життя! Я знайшов себе як митець у кулінарії. Люди це побачили на екранах своїх телевізорів і у мене з'явилося чимало прихильників.Тепер я не можу просто так зникнути з їхнього життя і маю на меті поєднати кулінарію з телебаченням.

Ваш улюблений новорічний рецепт, який Ви б порадили нашим читачам.

Новорічний десерт-желе «Шоколадне бланманже».

Інгредієнти: плитка шоколаду, 50 г сирого мигдалю, 1 склянка молока, 0,5 ст. води, 10 г желатину, цедра одного апельсина, шматочки фруктів, кориця.

Приготування: Мигдаль замочити на ніч у теплій кип'яченій воді. Потім набряклі горіхи почистити від шкірки, залити половиною склянки води та ретельно подрібнити з допомогою блендера. Процідити. Желатин замочити в теплій воді. Шоколад поламати на шматочки та розтопити на водяній бані. Поступово, не перестаючи розмішувати шоколад, додавати у нього тепле молоко. Потім у такий же спосіб додавати мигдальне молочко. Добре збити отриману масу. До смаку в суміш можна додати цедру апельсина. Обережно вмішати у шоколадно-молочний соус набряклий желатин. Розлити отримане бланманже по формочках і поставити застигати в холодильник. Подавати, прикрасивши шматочками фруктів і корицею.Отож усім смачних та веселих свят. З Новим 2012 Роком та Різдвом Христовим.

Мова оригіналу

Софія Ворончук

Журнал «New Life»

Источник: stb.ua

490

blog comments powered by Disqus

На телеэкране


Последние Популярные Коментируют

Темы форума

07 декабря 2025 16APSK на ресиверах с Е2
26 октября 2025 38,2'e-Paksat MMI