Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Державна служба інтелектуальної власності пропонує закривати сайти без рішення суду

02 октября 2014

Державна служба інтелектуальної власності розробила законопроект, в якому пропонує зобов’язати провайдерів видаляти «сумнівний контент» упродовж доби без рішення суду. Про це повідомляє офіційний сайт Держпідприємництва.

Як зазначається у повідомленні, Держпідприємництво отримало на розгляд від Державної служби інтелектуальної власності України проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет» і виступає проти нього.

Проектом передбачається, що Державна служба інтелектуальної власності, отримавши скаргу від правовласника, повідомлятиме провайдерів про піратський контент. Далі компанія впродовж дня має повідомити про скаргу власника сайту, і якщо він не видалить оскаржуваний контент або не подачть свого заперечення, то провайдер буде зобов’язаний самостійно заблокувати або видалити контент.

За невчасне блокування сайту пропонується запровадити адміністративну відповідальність у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень.

Держпідприємництво наголошує, що в законі не зазначено про необхідність перевірки достовірності інформації, викладеної заявником у заяві, а достатньо лише нотаріально засвідченого скріншоту веб-сторінки. Держпідприємництво відмивило погодити цей законопроект у зв’язку із численними порушеннями законів України та міжнародних договорів. У відомстві також нагадали, що у більшості розвинених країн світу блокування веб-сайті здійснюється за рішенням суду.

Источник: mediasapiens.ua

1143

blog comments powered by Disqus

Интернет


Последние Популярные Коментируют

Темы форума