Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



СБУ викрила незаконну маршрутизацію трафіку псевдооператорів мобільного зв’язку «Л/ДНР»

06 июля 2020

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність організованої групи осіб, які сприяли роботі псевдооператорів мобільного зв’язку «Фенікс» і «Лугаком» з так званих «Л/ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес мешканці Житомира і Києва. Вони, використовуючи спеціальне програмне забезпечення і телекомунікаційне обладнання, забезпечували підміну номерів абонентів. У такий спосіб зловмисники видавали міжнародний трафік псевдооператорів «Фенікс» і «Лугаком» з території «Л/ДНР» та Російської Федерації за місцеві телефонні розмови українських абонентів.

За висновками експертів, така діяльність завдавала шкоди репутації нашій державі як надійного міжнародного партнера у сфері організації зв’язку та захисту світових інвесторів.

Під час обшуків правоохоронці виявили документальні матеріали, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та майже 17 тисяч пакетів операторів мобільного зв’язку України, які доводять протиправну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження згідно з ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття проводилися спільно з Кіберполіцією, слідчими підрозділами Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Источник: ssu.gov.ua

2030

blog comments powered by Disqus

Мобильная связь


Последние Популярные Коментируют

Темы форума