Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Ткаченко проти заборони фільмів з акторами з «чорних списків» і не проти копродукції з Росією

11 июня 2020
Міністр вважає, що у спільне виробництво серіалів з Росією не можна вкладати державні кошти, але приватні ініціативи — «це економіка».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що не варто забороняти фільми за участі іноземних акторів, яким заборонено в'їзд в Україну. Про це він сказав в ефірі «UA: Перший».

Коментуючи заборону в Україні серіалу «Свати» і внесення/виключення із санкційного списку  російського актора Федора Добронравова, пан Ткаченко сказав, що вважає запроваджені санкції не обґрунтованими.

«На мій погляд, лише той факт, що комусь заборонений в'їзд, не може одночасно служити підставою для того, щоб стрічки, в яких брали участь ці люди, були заборонені», – каже міністр.

Він уточнив, що йдеться лише про аудіовізуальні твори, самих артистів пускати в Україну він не пропонує.

«Давайте розділяти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту. Я багато разів питав це очільників минулої влади — в обличчя, публічно і ми вели суперечку. На мій погляд, одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад, Охлобистіна, Пореченкова тощо. Це має стосуватися так званих "чорних списків". Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться в "чорні списки", і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуться на полицю», — додав він. 

Олександр Ткаченко говорить, що не вбачає загрози в трансляції таких фільмів та серіалів.  

Щодо спільного виробництва та продажу фільмів у РФ він сказав: «Якщо цей серіал продається в Росію (таких випадіків дуже багато) – це дозволяє взяти більше коштів для зйомок в Україні, з українськими акторами, українськими режисерами, українськими сервісами. Ці кошти залишаються в Україні».

Нагадаємо, у липні 2019 року перший помічник президента України Сергій Шефір виступив проти переслідування російських артистів та заборони на в’їзд для них

5 жовтня 2017 року Верховна Рада України прийняла проєкт закону про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні» (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682), за яким артисти країни-агресора мають проходити перевірку СБУ за місяць перед концертами.

Источник: detector.media

8499

blog comments powered by Disqus

Кино


Последние Популярные Коментируют

Темы форума