Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада перевірить «Радио Вести» через мовні квоти

31 августа 2018
29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку дніпровського «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Світ”») щодо дотримання мовних квот.

За даними моніторингу Нацради, 18 липня частка ведення програм українською мовою в ефірі радіостанції становила 42,4% на добу замість передбачених законом 55%.


1 августа в Киеве и в Кировоградской области отключили эфирное аналоговое вещание. В Украине отключат с 1 сентября. Чтобы смотреть телевидение, воспользуйтесь сервисами по ссылками :

Omega TV для мобильных телефонов

Omega TV для приставок на Android


Якщо перевірка підтвердить недотримання мовних квот, радіостанції загрожує штраф у розмірі 5% ліцензійного збору.

Це остання ефірна ліцензія «Радио Вести» - на мовлення в Дніпрі на частоті 107,7 МГц. Ліцензії «Радио Вести» на мовлення в Києві та Харкові не були продовжені Нацрадою у 2017 році.

Нагадаємо, що харківське «Радио Вести» (ТОВ «ТРВК “Мастер”) у 2017 році отримало від Нацради штраф за порушення мовної квоти на суму 39 600 грн, але не сплатило штрафу, і Нацрада стягувала його через суд. Розгляд справи в суді зупинено до розгляду зустрічного позову «Радио Вести» проти Нацради.

Протягом січня — липня 2018 року Нацрада оштрафувала за недотримання квот три радіостанцій: загальнонаціональну радіомережу «П'ятниця» на 327,8 тис. грн, київську радіостанцію «Європа плюс» на 38,7 тис. грн, сєвєродонецьку радіостанцію СТВ на 4,8 тис. грн. Крім цього 11 липня Нацрада призначила позапланові перевірки місцевих радіостанцій «Буковинська хвиля», «А-FM» і місцевого телеканалу СТС щодо дотримання ними пісенних і мовних квот.

Источник: detector.media

10327

blog comments powered by Disqus

Радио


Последние Популярные Коментируют

Темы форума