Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада: без зайвих слів

11 декабря 2008

 

Не так багато часу минуло з того дня, коли Національна рада висунула тверді вимоги до провайдерів програмної послуги та іноземних каналів щодо необхідності адаптації до вітчизняного законодавства зарубіжних програм і передач в кабельних мережах України. Сьогодні можна з упевненістю говорити про те, що проблеми, які не вирішувалися протягом більше двох років можуть бути розв’язані, якщо на те є добра воля всіх зацікавлених сторін і бажання дотримуватися законів країни, якій пропонується той чи інший інформаційний продукт. Виконання більшістю провайдерів вимоги щодо відключення неадаптованих каналів фактично активізувало керівництво цих каналів до діалогу з Національною радою.

Нарешті усіма усвідомлено, а відтак, і знято надуману проблему призупинення окремих російських телеканалів за мовною ознакою. На відміну від певних політичних та громадських сил в Україні, які звично кинулися розігрувати карту „ущемлення інтересів російськомовного населення”, представники проблемних (з огляду на відповідність українському законодавству) російських телеканалів та дипломатичних установ цілком адекватно сприйняли рішення регуляторного органу в сфері телебачення і радіомовлення, розуміючи, що вони цілком відповідають контексту європейського транскордонного телемовлення, і що в деяких випадках більш жорстких правил дотримуються аналогічні російські регуляторні органи. Свідченням продуктивності діалогу, який розпочався, є те, що відразу після отримання запевнень про готовність адаптувати свої програми до українського законодавства була дозволена ретрансляція „Первого канала. Всемирная сеть” та ряду інших телеканалів. Нещодавно представники Національної ради побували в Російській Федерації з метою вивчення технічних проблем, пов’язаних в адаптацією програм „РЕН-TV”, готуються консультації з питань, пов’язаних з ретрансляцією російських електронних ЗМІ в Україні та українських в Росії на міждержавному рівні.

Розпочато зацікавлену роботу над розв’язанням непростих проблем. Для цього потрібен час і послідовність у відстоюванні інформаційних інтересів нашої держави.

Саме цього, схоже, не хочуть зрозуміти деякі органи місцевого самоврядування, громадські та політичні організації, які у своїх зверненнях до Національної ради, урядових структур, публічних виступах, політизуючи проблему, штучно прив’язуючи її до питань міжнаціональних відносин, мови, фактично виступають в ролі лобістів сумнівного бізнесу в сфері телерадіомовлення, який руйнує вітчизняний телеринок. Чим ніяк не сприяють прискоренню позитивних процесів у легалізації іноземних каналів в кабельних мережах України. Звісно, це аж ніяк не в інтересах громадян, від імені яких вони приймають поспішні та  не виважені рішення з цього питання.

Прес-служба Національної ради 

Источник:

2025

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума