Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Аналогове ефірне мовлення першим вимкнуть на Одещині

28 декабря 2017

Підбиваючи підсумки конкурсу на багатоканальне мовлення у 22 населених пунктах Одеської області, відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко зауважив, що Одеська область може стати першою в Україні, де буде вимкнено аналоговий сигнал. Про це він сказав під час брифінгу 27 грудня, в якому також взяли участь член Національної ради Сергій Костинський і державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко.

«Дивлячись на покриття, яке є на разі в цифрі, і на ставлення до цього процесу керівництва області, я думаю, що ми будемо рекомендувати Одеську область для першочергового вимкнення аналогового телебачення», – сказав він.

Загалом завдяки проведеному сьогодні конкурсу в Одеській області цифрове мовлення наявне у 22 містах, де оператором багатоканальної телемережі є державна компанія – Концерн РРТ. У 9 із цих міст також працює мережа ТОВ «Зеонбуд». Для нього нині прораховується ще 7 міст, таким чином, цифрова мережа «Зеонбуду» в цьому регіоні буде розширена до 16.

Олександр Ільяшенко повідомив про те, що є домовленість про технічне переоснащення  мережі Концерну РРТ із тим, аби в цій мережі транслювалося не 8, а 10 програм. На ці два місця конкурсні умови будуть розроблятися таким чином, щоб телерадіокомпанії мали можливість мовити в окремих населених пунктах області.

Розбудову мультиплексу в Одеській області член Національної ради Сергій Костинський назвав створенням державного поясу інформаційної безпеки. «Створено додатково локальний мультиплекс до тих мультиплексів, які нині уже працюють. Це – державний мультиплекс. 8 телеканалів отримали можливість мовити в зонах білих плям вздовж всього прикордоння. В  Одеській області буде охоплено цифровим сигналом 22 райони», – підсумував він.

Сергій Костинський також нагадав що упродовж 2016 – 2017 років було розбудовано ще три цифрові мультиплекси: у Волновасі Донецької області на 22 ТВК, У Бахмутівці Луганської області на 40 ТВК і в Чонгарі Херсонської області на 50 ТВК.

Зі свого боку державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко зауважив про те, що немає єдиного рішення, яке допомогло б відновити мовлення і закрити білі плями на всій території України одночасно. «Рішення зазвичай є нестандартними, залучають багато стейкхолдерів і багато акторів, але вони, як свідчить практика, є успішними», ­– сказав він. Наступного року, за словами А. Біденка, згідно з наявними планами «зможемо говорити про фактично повне відновлення українського інформаційного суверенітету на нашій території».

Источник: www.nrada.gov.ua

2126

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума