Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Андрій Куликов: Вимикати російські канали – це помилка

22 марта 2014
Андрій Куликов: Вимикати російські канали – це помилка

Андрій Куликов вважає, що в умовах інформаційної війни українські журналісти мають в першу чергу підвищувати якість свого продукту та вчитися слухати обидві сторони конфлікту.

Під час сьогоднішньої конференції «Нові медіа – нові можливості 2014» Андрій Куликов розповів про завдання  Громадського радіо та роботу журналістів у кризових ситуаціях, а також висловив свою позицію щодо відключення російських телеканалів.

На його думку, є декілька причин не робити цього. «По-перше, чим більше ми будемо бачити цієї пропаганди, тим більшим буде наш спротив, – зазначив він. – По-друге, якщо ми не хочемо, щоб вимикали нас, не треба вимикати інших».

Крім того, на думку Куликова, пропаганда часто має протилежний ефект – є люди, які спочатку були проросійської орієнтації але після нарощування інформаційної пропаганди з боку Росії почали «дивитись в бік України».

Замість того, щоб вимикати канали, Куликов радить покращувати якість власного контенту, зокрема створюючи конвергентні редакції – оскільки за цим показником українські телеканали  програють  російським.

«На російських каналах глядачі бачать вилизаний до блиску відео ряд, чітке програмне структурування, зрозумілу мову – тому не дивно, що вони часто йдуть туди», – зауважив журналіст.

Він також додав, що у ЗМІ, в тому числі громадських, мають бути представлені різні мови – як українська, так і російська. Головне, щоб зміст був український.

Андрій Куликов зазначив, що зараз журналісти можуть зробити дуже багато для об’єднання країни. Але для цього, на його думку, потрібно навчитися слухати обидві сторони й уважно ставитися до тих оцінок, що лунають в ефірі на адресу різних регіонів. 

Журналіст розповів, що під час Євромайдану величезну популярність мала  програма Громадського радіо «Голоси Антимайдану»: «Журналісти більше показували людей з Майдану, а в нас перший запис із Антимайдану побив усі рекорди».

На його думку, це свідчить про те, що різні сторони хочуть почути один одного, але не завжди можуть. Цю змогу їм мають дати журналісти. Проте журналісти часто через власне ставлення і свою громадянську позицію подають думки незбалансовано.

«Найкраще вираження громадянської позиції – це дотримуватися стандартів у професії», – сказав Андрій Куликов.

Источник: Телекритика

3199

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума