Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів

19 августа 2014

Сьогодні, 19 серпня, міністром МВС Арсен Аваков підписав наказ №840 про спільні дії МВС і Національної Ради з телебачення і радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що ведуть пропаганду війни і насильства в Україні. Про це повідомляє радник міністра МВС Антон Геращенко у своєму Facebook.

Він повідомляє, що в рамках цього наказу територіальні підрозділи МВС, включно до дільничних міліціонерів, повинні будуть сприяти Нацраді у виявленні кабельних операторів, що не виконують рішення про припинення трансляції на території України 14 заборонених в установленому Законом порядку російських телеканалів.

«Ті кабельні оператори, які порушують рішень судів та Нацради і викриті в трансляції заборонених російських телеканалів - будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України. Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів в внутрішніх кабельних мережах в громадських будівлях усіх форм власності - школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів, як незаконне», - повідомляє  Антон Геращенко.

МВС нагадує, що перше, що зробила Російська Федерація в ході анексії Криму, було відключення українських телеканалів і включення російських. Водночас на території Російської Федерації в кабельній мережі не мовить жоден український телеканал.

«Україна як незалежна суверенна держава може і повинна захищати свій інформаційний простір від інформаційної агресії з боку РФ, що цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між українськими громадянами. Результат цього - терористична війна на Донбасі, розв'язана за прямої участі заборонених нині російських телеканалів», - заявляє пан Геращенко.

МВС закликає директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку в добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення в своїх внутрішніх мережах заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів.

Далі радник Арсена Авакова наводить перелік російських телеканалів, тимчасово заборонених до мовлення на території України.

Російські телевізійні канали, які заборонені для ретрансляції в України відповідно до рішень Нацради № 292 та 297 від 17.07.2014 року та ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва:

1. «Первый канал. Всемирная сеть»
2. «РТР-Планета»
3. «Россия 24»
4. «НТВ-Мир»
5. ТVCI (ТВ Центр)
6. «Россия 1»
7. НТВ
8. ТНТ
9. «Петербург 5»
10. «Звезда»
11. РЕН-ТВ
12. Life News
13. Russia Today
14. РБК-ТВ

Нагадуємо, Антон Геращенко раніше повідомляв, що  Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами у всіх регіонах України рішення щодо заборони трансляції низки російських телеканалів.

Для забезпечення такого спільного контролю Нацради і МВС повинні були бути  розроблені відповідні внутрішні нормативні акти.  «Нацрада не має своїх представників у кожному районі кожної області, а МВС має. Ми зобов'яжемо звітувати кожен райвідділ міліції про те, як працюють місцеві кабельні оператори і не порушують вони умови ліцензії. Ця інформація буде передаватися в Нацраду для прийняття рішень , що належать до її компетенції», - зазначав Антон Геращенко.

Источник: Телекритика

877

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума