Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



До фінансування NewsOne може бути причетний Олег Дерипаска – Espreso.tv

17 сентября 2018

В останньому випуску програми «Шустрова live», що вийшла 11 вересня, журналісти знайшли зв’язок між компанією Євгена Мураєва та компанією російського олігарха Олега Дерипаски, який знаходиться під санкціями США через анексію Криму та російську агресію на Донбасі.


Хочешь попробовать телевидение через интернет ?  Установи приложение Омега ТВ.  Работает в любой точке Украины.  7 дней БЕСПЛАТНО! ОТТличное телевидние

Omega TV для мобильных телефонов и планшетов на Android

Omega TV для Iphone , Ipad


Розслідувачі вивчили активи власника каналу NewsOne Євгена Мураєва – понад двадцять юридичних осіб, що належать йому та членам його родини – та стверджують, що шість компаній Мураєва та його родини мають борги, які перевищують вартість усіх інших активів. Ще вісім припинили свою діяльність, інші мають податкові борги та фігурують у кримінальних провадженнях. Тобто, вважають журналісти, у власника каналу недостатньо грошей для фінансування NewsOne.

Проте серед активів батька Євгена Мураєва – Володимира Мураєва – є компанія ТОВ «СТ Спецмонтаж», яка виробляє системи вентиляції та з березня 2018 року почала поставки продукції до ЄС. Першим та єдиним замовником продукції ТОВ «СТ Спецмонтаж», стверджують журналісти, є австрійська компанія Strabag SE. 25%+1 акція цього будівельного концерну з 2014 року належить Rasperia Trading Ltd, якою володіє російський олігарх Олег Дерипаска.

«Особливістю співпраці компаній Мураєва та Дерипаски є закритий тендер і цінова політика замовлень – у два з половиною-три рази більша за ринкову», – йдеться у розслідуванні. Постачальником вентиляційних систем до Strabag є компанія Каspi, власником якої є Олексій Яковенко, який раніше був топ-менеджером компанії Мураєва-старшого ТОВ «СТ Спецмонтаж». До березня 2018 року компанія Яковенка не вела жодної діяльності, проте зараз продає концерну Strabag вентиляційні конструкції за ціною понад 420 євро за погонний метр, тоді як середня ринкова ціна такої ж продукції – 120 євро. Загалом було поставлено продукції щонайменше на 6 мільйонів євро.

У свою чергу, Каspi Олексія Яковенка купує інженерно-конструкторські проекти у ТОВ «СТ Спецмонтаж» – щонайменше на півмільйона євро. «Скидається на те, що Каspi – звичайна «прокладка» між Мураєвим і фірмою Дерипаски Strabag, а продаж проектів та вентиляційних каналів є нічим інакшим, як переливанням грошей з однієї кишені до іншої. За цією схемою пройшли мільйони доларів, яки могли йти на фінансування каналу NewsOne», – йдеться у розслідуванні програми «Шустрова live».

Чи зверталися журналісти за коментарями до самого Євгена Мураєва, його батька Володимира Мураєва, Олексія Яковенка та компанії Strabag, у матеріалі не повідомляється.

Нагадаємо, раніше програма «Схеми: корупція в деталях» розслідувала можливу причетність Віктора Медведчука до каналу «112 Україна».

Як писав «Детектор медіа», в липні телеканал NewsOne змінив структуру власності. Замість народного депутата Євгена Мураєва власником ТОВ «Новини 24 години» (юридична особа каналу) стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі зазначений Володимир Мураєв – батько Євгена Мураєва.

27 серпня батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав в управління колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

Источник: detector.media

1602

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума