Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Канал «Еспресо» жалуется на политическое давление и Сергея Лещенко

12 января 2018

Пока Николай Княжицкий заявляет, что телеканал «Еспресо» готов к проверкам (в ответ на обвинение в отмывании денег Арсением Яценюком, Инной Аваковой и Ларисой Княжицкой), сотрудники вещателя и компания Atmosphere Entertainment, Inc., ставшая владельцем доли канала, публикуют заявления, в которых жалуются на политическое давление со стороны нардепа Сергея Лещенко и говорят о попытках уничтожить «Еспресо». 

Для начала предлагаю ознакомиться с заявлением редакции:

«Редакції телеканалу та сайту «Еспресо» вбачають ознаки політичного тиску в зверненні депутата Верховної ради від БПП Сергія Лещенка до НАБУ з вимогою провести розслідування проти телеканалу

Нас непокоїть ця спроба члена парламенту від правлячої партії Сергія Лещенка використати таку силову структуру як НАБУ у власних політичних цілях.  Ми вважаємо неприйнятним провокувати тиск на незалежне медіа заради власної політичної реклами.

Крім того, скоординовану з заявами депутата Лещенка появу публікацій на декількох інтернет-ресурсах щодо зміни власників телеканалу «Еспресо» вважаємо політичною кампанією, спрямованою на знищення телеканалу. Спроби спекуляцій навколо однієї з найбільш прозорих змін власників на медіаринку, на нашу думку, мають замовний і недоброчесний характер.

Принагідно зазначимо, що від моменту створення і до сьогодні телеканал і сайт «Еспресо» залишаються одними з найбільш незалежних редакційних колективів в країні. Попередні власники уникали втручань в роботу реакції. Наприклад, Арсеній Яценюк за весь час жодного разу не з’явився ні в приміщенні редакції, ні в студії телеканалу. У нас є підстави вважати, що і новий власник буде з повагою ставитися до принципу незалежності редакційної політики.

Також впевнені, що прозорість власності медіа і достовірні відомості щодо власників мають самоочевидну цінність для становлення медіаринку. На жаль, деякі політики та активісти вбачають для себе більш вигідним цькувати саме ті медіа, що мають прозору власність. Натомість, вони радо підтримують медіа, які приховують власників або й навіть мають сумнівні джерела фінансування. З нашої точки зору, така неперебірливість у зв’язках призводить до засмічення українського медіа простору як інформаційними фейками, так і фейковими політиками».

А вот что говорит новый собственник:

«Компанія Atmosphere Entertainment, Inc. дійсно придбала частку у капіталі українських підприємств, які здійснюють телевізійне мовлення під брендом «Еспресо».

Про це йдеться у заяві компанії Atmosphere Entertainment, Inc. для засобів масової інформації.

Ці угоди відбулися 30 грудня 2017 року відповідно до законодавства й пройшли процедуру фінансового моніторингу (комплаєнс). Ми пересвідчилися в легальності й доброчесності продавців, та самого активу. Йдеться про цілком прозору бізнесову угоду без використання офшорних юрисдикцій та схем ухилення від оподаткування.

Atmosphere Entertainment, Inc. - американська приватна компанія, яке не втручається в журналістську діяльність і не перебуває під політичним впливом у США, Україні чи інших юрисдикціях.

Метою нашого інвестування в медіа-активи є розширення їх ринкового впливу та вартості й отримання прибутку. Atmosphere Entertainment, Inc. покладає великі надії на внутрішній медіа-ринок України, - який, як відомо, швидко розвивається після ліквідації монополії російських виробників аудіовізуального та новинного контенту. Atmosphere Entertainment, Inc. підтверджує свої наміри інвестувати додаткові кошти для розвитку бізнесу телеканалу «Еспресо», а також інших медіа-виробників і мовників України.

Ми з подивом дізналися про публікації щодо нібито сумнівності наших дій стосовно телеканалу «Еспресо». Atmosphere Entertainment, Inc. категорично відкидає будь-які претензії щодо відповідних комерційних угод. Підозрюємо, що відповідні інсинуації пояснюються намірами дискредитувати наші нові медіа-активи, вчинити тиск на їхніх працівників, посилити й без того монопольний вплив існуючих груп на телевізійному ринку України.

Наголошуємо: Atmosphere Entertainment, Inc. не допустить ущемлення своїх прав інвестора в Україну, й захищатиме свої законні інтереси відповідно до українського та американського законодавства.

Компанія Atmosphere Entertainment, Inc. зареєстрована в штаті Нью-Йорк, США, бенефіціарним власником якої є Іван Жеваго, що входить до сім’ї Костянтина Жеваго – відомого українського промисловця й мецената».

Очень хочется, чтобы уполномоченные государственный органы оперативно во всем разобрались и поставили в этой истории точку, иначе забрасывание друг друга обвинениями рискует перерасти в медиасрач. А там и до информационной войны между поддерживающими разные стороны медиаресурсами недалеко. 

По материалам espreso.tv

Источник: mediananny.com

1117

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума