Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Компанії "Зеонбуд" оголошено друге попередження за недотримання умов ліцензій

28 ноября 2014

Національна рада на засіданні  27 листопада вдруге оголосила попередження компанії «Зеонбуд» за недотримання умов ліцензій. Цього разу – на звернення Служби безпеки України.

Рішення регуляторного органу ухвалювалося на основі звернення Служби безпеки України щодо порушення ТОВ «Зеонбуд» ліцензійних умов у частині кодування сигналу низки телеканалів, що мовлять у багатоканальних цифрових телемережах (МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5). Як повідомив заступник голови Національної ради Григорій Шверк, у своєму листі СБУ зазначає, що з вересня 2014 року оператор часто кодує сигнал у мережі ефірного цифрового телебачення, що суперечить ліцензійним умовам і створює обмеження у доступі громадян до інформації, в тому числі через необхідність додаткових витрат на придбання пристроїв для декодування.

З метою забезпечення якісного і вільного доступу громадян України до інформаційних продуктів засобів масової інформації СБУ просила Національну раду вжити в межах повноважень відповідних заходів реагування.

Порушення, про яке йдеться, було неодноразово зафіксовано моніторингами і перевірками Національної ради. Так, позапланова перевірка, проведена 30 жовтня, зафіксувала, що 12 програм подавалися в кодованому вигляді.

Як зауважив голова Національної ради Юрій Артеменко, звертаючись до юриста компанії, «лист СБУ – це дуже тривожний дзвінок», до якого треба прислухатися. Він також попросив ліцензіата реагувати на звернення телекомпаній, адже ті скаржаться, що «Зеонбуд» не відповідає на їхні листи.

Також Юрій Артеменко звернув увагу на неприпустимість використання в інформаційній рекламі впровадження цифрового мовлення, яку виготовив провайдер, торгового знаку «Т2». «Ми однозначно за проведення інформаційної кампанії щодо цифрового телебачення, але ми за те, щоб не порушувався закон про рекламу, зокрема в частині вимог соціальної реклами», – сказав він.

Відтак регуляторний орган визнав порушення компанією «Зеонбуд» пункту 4 «Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги» в частині зобов'язання компанії виконувати умови ліцензії щодо розповсюдження програм у складі 4 мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у відкритому вигляді й оголосив компанії попередження.

Усунути порушення ТОВ «Зеонбуд» має до 31 грудня цього року.

Источник: nrada.gov.ua

781

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума