Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Компанія Жеваго має намір інвестувати в телеканал «Еспресо»

13 января 2018
Компанія Atmosphere Entertainment, Inc. (Нью-Йорк, США), кінцевим бенефіціаром якої є Іван Жеваго - син бізнесмена і народного депутата Костянтина Жеваго, заявляє про плани подальших інвестицій в телеканал «Eспресо» та інших медіавиробників і мовників України. Компанія нещодавно придбала телеканал «Еспресо» в екс-прем'єра Арсенія Яценюка і дружини глави МВС Інни Авакової.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Метою нашого інвестування в медіа-активи є розширення їх ринкового впливу і вартості та отримання прибутку. Atmosphere Entertainment покладає великі надії на внутрішній медіа-ринок України, - який, як відомо, швидко розвивається після ліквідації монополії російських виробників аудіовізуального і новинного контенту», - стверджує інвестор.

Коментуючи недавні публікації в ЗМІ, що операція з продажу каналу містить ознаки відмивання грошей, і заклики розслідувати її на предмет корупції, компанія Івана Жеваго пов'язує їх з наміром дискредитувати нові медіаактиви, чинити тиск на їх працівників і посилити монопольний вплив існуючих груп на телевізійному ринку України.

Atmosphere Entertainment підкреслює, що угоди були проведені 30 грудня 2017 роки без використання офшорних юрисдикцій і схем ухилення від оподаткування та пройшли процедуру фінансового моніторингу.

Одночасно з новим інвестором редакція телеканалу і сайту «Еспресо» також заявили про ознаки політичного тиску в зв'язку зі зверненням депутата Верховної Ради Сергія Лещенка в Національне антикорупційне бюро з вимогою провести розслідування продажу телеканалу.

Окрім того Арсеній Яценюк на своїй сторінці в Facebook також відкинув звинувачення і нагадав, що відкрито розповів кому і за яку суму продав свою частку, хоча такі юридичні зобов'язання у нього були відсутні. Не називаючи прізвищ він вказав, що «різні безглузді корумповані політикани» продали б канал через офшори або сліпі трасти без сплати податків або купили активи на позикові невідомо у кого гроші.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року телеканал «Еспресо» оголосив, що в структурі його власності відбулися зміни. Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, дружина глави МВС Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька продали свої частки у статутному капіталі телеканалу «Еспресо» компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є Іван Жеваго, син українського олігарха, народного депутата Костянтина Жеваго.

31 грудня Арсен Аваков заявив, що його дружина Інна Авакова продала свою 40%-ву частку власності телеканалу «Еспресо» американській компанії Atmosphere Entertainment, Inc. (власник Іван Жеваго) за $ 1 млн 953 тис. 708. За його словами, вона сплатить до українського бюджету майже 10 млн. грн податків.

Того ж дня стало відомо, що Арсеній Яценюк продав свою частку власності телеканалу «Еспресо» за $ 1 млн 465 тис. 281. У результаті продажу він сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

12 січня газета Kyiv Post опублікувала матеріал про продаж телеканалу «Еспресо» сину народного депутата Костянтина Жеваго Івану Жеваго. Опитані виданням експерти висловили підозру у відмиванні грошей Арсенієм Яценюком та Інною Аваковою, оскільки вони продали свої частки вдесятеро дорожче, ніж купували. 

Микола Княжицький в інтерв'ю «Детектор медіа» пояснив, що вартість телеканалу «Еспресо» відповідно до угоди складає 4 884 270 доларів США. За його словами, зростання вартості пакету Арсенія Яценюка відбулося за рахунок того, що його ціна була встановлена в листопаді 2013 році, тобто до отримання «Espreso.TV» ліцензії на мовлення: «Арсеній Яценюк уклав попередній договір у листопаді 2013 року, коли в «Еспресо» не було ліцензій на мовлення та перспектив їх отримати (Нацрада відмовляла навіть розглядати заяви), канал не здійснював мовлення, його оціночна вартість на той час дорівнювала номінальній вартості статутного капіталу, тобто 480 тисяч гривень. І можливий продаж 30% такої компанії за 3,7 мільйонів гривень, тобто більш як у 25 разів вище номінальної, у 2013 році було цілком адекватним».

Источник: detector.media

1078

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума