Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«Ланет» найближчим часом вимкне телеканали найбільших медіагруп

14 декабря 2016

Провайдер кабельного телебачення, IPTV та OTT «Ланет» найближчим часом вимкне телеканали найбільших медіагруп, які почали вимагати від провайдерів платити їм за ретрансляцію їхнього контенту.

Про це повідомив директор «Ланету» Мар’ян Івасюк 14 грудня на прес-конференції «Обмеження доступу українців до центральних телеканалів: хто залишиться у виграші?», організованій ГО «Інтерньюз-Україна».

Він назвав ультиматумом умови медіагруп щодо пакетного продажу (кожна медіагрупа пропонує свої канали провайдерам одразу одним пакетом, а не поштучно), соціального пакету (медіагрупи вимагають, щоб їхні канали обов’язково були присутні в соціальному, а не в преміальних пакетах). За його словами, умови медіагруп поширюється не лише на кабельне ТБ, а на всі види поширення контенту провайдерами, у тому числі через IP-мережі.

«Погоджуватися з ультиматумами олігархічних медіагруп ми не збираємося. Йти в добровільне рабство для нас неприйнятно. Тому найближчим часом відбудеться профілактичне відключення цих каналів, щоб відстежити реакцію та перевірити обладнання. А з 1 січня ті медіагрупи, які не підуть на зміни своїх ультимативних умов, будуть відключені. В IP-мережі контент медіагруп теж буде відключений», - повідомив пан Івасюк.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набуває чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

28 жовтня директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив консолідовану позицію провайдерів щодо нових договірних відносин з телеканалами. На думку провайдерів, телеканали, які хочуть максимального покриття в кабельних мережах, повинні платити провайдерами за поширення сигналу. Ті ж телеканали, які захотіли стати платними, потраплятимуть в окремі пакети провайдерів із суттєво меншим охопленням аудиторії, а телеканали і провайдери спільними зусиллями мотивуватимуть глядачів передплачувати ці пакети.

Ще влітку телегрупи презентували своє бачення майбутніх договірних відносин з операторами: вони вважають, що провайдери мають платити щонайменше 2,5 гривні з абонента за 20 каналів чотирьох медіагруп. Але після підписання нового закону президентом, станом на початок грудня, за даними видання MediaSat, медіагрупи назвали таку вартість свого контенту для мереж платного ТБ: «1+1 медіа» і StarLightMedia – по 75 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; «Медіа Група Україна» – 45 коп. з абонента за пакет усіх каналів групи; Inter Media Group – 3 грн з абонента за пакет усіх каналів групи. Наразі триває переговорний процес між телеканалами і провайдерами щодо подальших умов співпраці.

Тим часом у ЗМІ вже поширюються повідомлення про майбутнє відключення телеканалів провайдерами з 1 січня. Зокрема, 7 грудня одеські ЗМІ попередили глядачів про відключення центральних телеканалів із 1 січня.

7 грудня в інтерв’ю «Детектору медіа» генеральний директор компанії «Воля» Джордж Жембері повідомив, що конкретних пропозицій від медіагруп досі не отримував і якщо домовленостей не буде досягнуто вчасно, готовий припинити ретрансляцію телеканалів, як того вимагає новоприйнятий закон.

12 грудня генеральний директор групи компаній «Тріолан» Вадим Сидоренко оголосив, що з 1 січня 2017 року «Тріолан» запроваджує абонплату за кабельне телебачення в розмірі 15 грн на місяць.

Источник: detector.media

2949

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума