Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада дозволила замість «КРТ Київ» запустити «ПравдаТУТ Київ»

09 июля 2017
6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила ТРК «Академія» змінити логотип: замість «КРТ Київ» на частоті «Академії» запуститься телеканал «ПравдаТУТ Київ». Також Нацрада зафіксувала в ліцензії нових власників, адресу та керівництво компанії.

Як писав «Детектор медіа», власник телеканалу «ПравдаТУТ» Іван Гришин купив ТОВ «ТРК “Академія”» у Лариси Васильєвої – дружини політика, народного депутата кількох скликань та екс-генпрокурора Геннадія Васильєва. Він же став новим кінцевим бенефіаром замість пані Васильєвої. Директором компанії замість Віктора Павленка стала Марія Гричко.

Компанія переїхала з Києва (проспект Перемоги, 136, к. 34) до його передмістя Вишневого (вул. Ломоносова, 26, кв. 3).

З редакційної ради каналу вибули Ігор Касіч, Ольга Козак, Олена Ольшевська, Юрій Загребельний. Їх замінили Дмитро Лесів, Іван Гришин, Ірина Тітенко, Марія Гричко.

Цікаво, що змінюючи логотип «КРТ Київ» на «ПравдаТУТ Київ» телеканал не змінив програмної концепції.

ТРК «Академія» ділить одну частоту – 27 ТВК у Києві – з бучанською ТРК «Сатурн» («Академія» має 16 годин ефіру, «Сатурн» - 8 годин). Попереднім власником обох телерадіокомпаній було ТОВ «ТЛС-100», що належить Ларисі Васильєвій. Дві компанії мали логотипи «КРТ Київ» і «КРТ Місто», тобто фактично були об’єднані в один телеканал.

ТРК «Сатурн» нещодавно теж змінила власника – ним став Олексій Зіневич, власник провайдера «Бест» і кабельного телеканалу «Погляд» з Бучі та Ірпеня. За даними держреєстру, йому належить частка 98%. Ще 2% стали належати мешканці Бучі Наталії Лисаченко. Директором ТРК «Сатурн» став Ярослав Маляренко.

Раніше в коментарі «Детектору медіа» Олексій Зіневич анонсував, що разом з Іваном Гришиним на частоті ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн» замість «КРТ Київ» буде запущено телеканал «ПравдаТУТ Київ».

Але поки що Нацрада внесла зміни тільки до ліцензії ТРК «Академія» та не внесла змін до ліцензії ТРК «Сатурн».

Нагадаємо, телеканал «ПравдаТУТ» розпочав мовлення у 2014 році в кабельних мережах передмість Києва – Вишневого, Боярки та Софіївської Борщагівки. Директором і власником телеканалу (ТОВ «Інформаційне агентство "Правдатут"») є Іван Гришин – бізнесмен, громадський діяч і політик з Вишневого, який на місцевих виборах балотувався до Київської обласної ради за списком партії «Нові обличчя», але не пройшов.

Восени 2015 року телеканал «ПравдаТУТ» отримав супутникову ліцензію, після чого почав розширювати свою присутність у кабельних мережах по всій Україні. У листопаді 2016 року «ПравдаТУТ» потрапив до локального київського мультиплексу компанії «Ера продакшн», отримавши право мовити в цифровому ефірі Києва на 41 ТВК.

На початку лютого 2017 року львівське ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є Іван Гришин, придбало в холдингу «Вести Украина» компанію «Мультиплексресурс», яка володіє ліцензією на місцеве цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини». 30 березня Нацрада дозволила ТОВ «Мультиплексресурс» змінити логотип «Захід новини» на «ПравдаТУТ Львів» і внесла відповідні зміни до його ліцензії. Відтак, телеканал «ПравдаТУТ» розпочав цифрове ефірне мовлення у Львові.

Також 30 березня телеканал «ПравдаТУТ» отримав дозвіл Нацради на тимчасове цифрове ефірне мовлення у місті Волноваха Донецької області в локальному мультиплексі на 22 ТВК.

18 травня Нацрада оголосила попередження телеканалу «ПравдаТУТ» за його супутниковою ліцензією (ТОВ «Інформаційне агентство “Правдатут”») за показ фільмів без дотримання авторських прав.

1 червня Нацрада проліцензувала інформаційно-розважальний кабельний телеканал «Погляд» з міста Буча. Власником і директором телеканалу «Погляд» є Олексій Зіневич. Він же разом зі своєю родиною володіє провайдером «Бест», у мережах якого за ліцензією мовить «Погляд».

У червні стало відомо, що власник телеканалу «ПравдаТУТ» Іван Гришин купив ТОВ «ТРК “Академія”», яке разом з ТРК «Сатурн» ділять одну ефірну частоту – 27 ТВК у Києві – та мовлять з логотипами «КРТ Київ» і «КРТ Місто». Бізнес-партнером Івана Гришина став Олексій Зіневич, який придбав ТРК «Сатурн». Нові власники вирішили запустити замість «КРТ Київ/Місто» телеканал «ПравдаТУТ Київ».

На початку липня стало відомо, що телеканал «ПравдаТУТ» і телеведучий Роман Скрипін досягли домовленості про вихід авторської програми журналіста «16+» на каналі.

Источник: detector.media

2438

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума