Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Нацрада призначила позапланові перевірки групи компаній «112 Україна»

19 июня 2017
16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки супутникового телеканалу «112 Україна», а також п’яти регіональних цифрових телеканалів, які мовлять з логотипом «112 Україна». Підставами для перевірки стали результати моніторингу.

Нацрада зафіксувала, що 4 травня в передачах «Вечірній прайм» і «Студія 112 live», які транслювались у повторі, не було вказано інформації про автора чи авторів програм. А це є порушенням вимоги частини 5 статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення».

Тому позапланова перевірка супутникового телеканалу «112 Україна» (ТОВ «Телерадіокомпанія “112-ТВ”») призначена саме з цих підстав.

Підстав для перевірок п’яти регіональних компаній (ТОВ «Новий формат», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ-вибір», ТОВ «Лідер ТВ»), які мовлять в мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна», Нацрада під час моніторингу знайшла кілька:

- відсутність інформації про автора чи авторів програм «Вечірній прайм» і «Студія 112 live» в ефірі 4 травня;

- недотримання програмної концепції (формат має бути розважально-інформаційний з фільмопоказом, а фактично – інформаційний);

- недотримання умов ліцензій у частині логотипа (має включати в себе не лише емблему «112 Україна», а й назву кожної компанії-ліцензіата).

Нагадаємо, 27 квітня Нацрада переоформила супутникову ліцензію телеканалу «112 Україна» (ТОВ «ТРК “112-ТВ”») у зв’язку зі зміною супутника, але двадцять другий раз за останні два роки відмовила в зміні програмних концепцій п’яти регіональних компаній, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна»: ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

Відмови в переоформленні програмних концепцій Нацрада мотивувала тим, що внаслідок таких змін замість п'яти регіональних цифрових каналів в Україні було б легітимізовано створення ще одного загальнонаціонального цифрового ефірного телеканалу, тоді як понад 130 місцевих і регіональних мовників залишилися без цифрових ліцензій.

Нагадаємо, що відмовляючи компаніям групи «112 Україна» в зміні програмних концепцій, Нацрада протягом 2015 року за результатами позапланових перевірок оголосила по три попередження та призначила штрафи цим компаніям за недотримання визначених ліцензіями програмних концепцій. 3 вересня 2015 року Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ».

П’ять ліцензіатів не сплатили штрафів та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій. Відповідно, розгляд позову Нацради про анулювання ліцензій заблоковано до моменту вирішення в суді інших справ. Частина справ за позовами групи компаній «112 Україна» проти Нацради пройшли вже апеляційну інстанцію, рішення ухвалені на користь Нацради.

Источник: detector.media

1025

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума