Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



«Інтер» має стати суспільним телеканалом

03 января 2015
 

Зухвальство,  з яким «Інтер» у новорічну ніч демонстрував «кобзонів»,  не залишає сумнівів у  цілеспрямованості цього антиукраїнського шабашу. Фактично йдеться про зраду України, наругу над Небесною Сотнею та оскверненням пам'яті героїв, що загинули на Донбасі.

Реакція на антиукраїнську провокацію «Інтера» зводиться до двох пропозицій: анулювати ліцензію та заборонити в ефірі вітчизняних телекомпаній показ персон нон-грата, якщо такі будуть визначені законом України.

Як на мене, доволі ліберальні у випадку інформаційної війни, яку проти нас веде Росія, заходи, які до того ж можуть мати тимчасовий характер і не розв'язують проблеми на користь суспільства.

У свій час слушно зауважувалося, що державна інформаційна політика має спрямовуватися не тільки на перетворення державних каналів у суспільні, але й на осуспільнення  деяких комерційних каналів. Адже є нонсенсом, що окремі українські канали на ділі є антиукраїнськими.

А тому цілком справедливо на базі «Інтера» створити ще один канал суспільного телебачення. Тим більше, що існують питання щодо прийнятих Національною радою з питань телебачення і радіомовлення рішень про надання «Інтеру» ліцензій на мовлення. Відповідні доповнення можна зробити в існуючому законі України про суспільне телерадіомовлення, яким передбачається створення громадського ТБ і РМ на базі НТКУ, НРКУ і обласних державних ОДТРК.

Практика існування кількох суспільних мовників цілком відповідає європейській традиції. Скажімо, у Німеччині існують два суспільні телеканали і від цього німецьке суспільство тільки у виграші.

В Україні, де комерційні канали дуже часто майже цілковито залежать від політичної орієнтації олігархів-власників, яка не завжди проукраїнська, поява ще одного суспільного телеканалу не завадить. А точніше буде корисною.

Кажуть, що війна добрий привід для проведення радикальних соціально-економічних реформ. Варто додати - і радикальних  реформ  у сфері медіа.

 

Богдан Червак, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо 

Источник: Телекритика

2031

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума