Голосование




влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:



Олена Бондаренко зареєструвала проект закону «Про аудіовізуальні послуги»

30 октября 2014

29 жовтня  народний депутат України, член Партії регіонів, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації, Олена Бондаренко, яку 26 вересня було призначено головою наглядової ради «Українського медіа холдингу», зареєструвала законопроект № 5189 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», виклавши його в новій редакції як Закон України «Про аудіовізуальні послуги».

Проект закону, як стверджується у Пояснювальній записці до проекту, пропонує встановити  європейські принципи державного регулювання щодо створення і розповсюдження аудіовізуальних послуг.

Метою документу є:

- оновлення положень законодавства  з урахуванням технічного розвитку та появи нових аудіовізуальних медіа послуг;

- спрощення регулювання та скасування необґрунтованих адміністративних

бар'єрів, вилучення із Закону зайвих технічних деталей;

- забезпечення чіткості та передбачуваності законодавчого регулювання,

насамперед,  у частині обмежень діяльності у цій сфері (ліцензування, вимоги до контенту, нагляд, санкції тощо);

- забезпечення гарантій незалежності та ефективних і прозорих механізмів

діяльності державного регулятора у сфері аудіовізуальних медіа послуг;

- узгодження законодавчих вимог (положень) з  Європейською конвенцією про права людини та практикою Європейського суду з прав людини,    Європейською конвенцією про транскордонне телебачення, Директивою ЄС щодо аудіовізуальних медіа послуг, Директивою ЄС щодо електронних комунікацій, документами Комітету Міністрів та Парламентської Асамблеї Ради комунікацій, документами Комітету Міністрів та Парламентської Асамблеї Ради Європи, рекомендаціями Україні експертів Ради Європи.

 У коментарі «Телекритиці» Олена Бондаренко зазначила: «Це велика дворічна праця великої робочої групи, в рамках якої працювало близько 40 осіб - галузевих експертів, спеціалістів. Узгодження затягнулося. Водночас реєстрація була важлива. Хоча ця Рада і не встигне його розглянути, наступна може взяти документ і працювати над ним. Але авторство залишиться за мною. Країна повинна знати своїх героїв. Документ повністю європезує медійне законодавтсво України. Ухвалення цього закону в майбутньому слугуватиме маркером - наскільки щиро нинішня влада хоче європезації національного законодавства».

Нагадаємо, робоча група, яка працювала над розробкою цього законопроекту працювала майже два з половиною роки. Авторський колектив, який працював над текстом, складається з 30 осіб.

 Юрист Інститут медіа права Ігор Розкладай не бачить логіки в діях народного депутата Олени Бондаренко. «Я не бачу логіки в діях Олени Бондаренко, оскільки, відповідно до регламенту парламенту, зареєстровані законопроекти, які Верховна Рада не розглянула у першому читанні, просто пропадають. Думаю, краще було б передати напрацьований  проект закону новому складу Комітету з питань свободи слова та інформації, щоб нові члени його зареєстрували. Ми над цим проектом працювали більше двох років, спочатку над концепцією, потім над самим текстом закону. Доведеться тепер розробляти новий законопроект», - сказав Ігор Розкладай у коментарі «Телекритиці».

 

Олена Бондаренко не погодилася з думкою Ігоря Розкладая. «Законопроект може перереєструвати будь-який депутат. Це раз. І його переписувати не потрібно. Це два», - зазначила вона.

 

Висновку головного науково-експертного управління Верховної Ради щодо законопроекту №  5189 немає також.

Источник: Телекритика

639

blog comments powered by Disqus

Телевидение


Последние Популярные Коментируют

Темы форума